Шуменската болница ще съди Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) заради неплатени

...
Шуменската болница ще съди Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) заради неплатени
Коментари Харесай

Шуменската болница ще съди Здравната каса заради неизплатени 170 хил. лева

Шуменската болница ще съди Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) поради неплатени надлимитни медицински действия от 170 000 лв., оповестява Българска национална телевизия. Средствата са били изразходвани за лекуване на признати по неотложност обезпечени пациенти.

Директорът на МБАЛ Шумен доктор Атанас Атанасов разяснява, че става дума за неизплатени за 2017 година суми в размер на над 150 хиляди лв. и за към 16 хиляди лева, дължими за 2016 година

В шуменската болница годишно се лекуват над 21 хиляди души, като лечебното заведение е единственото в района за високоспециалзирана здравна помощ. Заради отговорности от близо 2 млн. лв. сега там се организира възстановителен проект, включващ усъвършенстване на разноски и съкращения на личен състав. Директорът на болничното заведение показва, че е наложителна смяна на модела на ръководство на системата, като показва, че в този момент има действия, да вземем за пример трансфузионна хематология и правосъдна медицина, за които не се получава финансиране, а те са част от болничната активност.

" Най-големият проблем в болничната система не са единствено надлимитните действия, а по принцип - недофинансирането на всички действия. Касата ги заплаща по цени, които не са променяни повече от 10 години, а разноските за осъществяването им са нарастнали в пъти ", разяснява доктор Атанасов.

Държавната телевизия напомня, че неотдавна друго лечебно заведение в Шумен осъди Здравната каса да заплати 198 000 лв. за извършено лекуване на онкоболни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР