Шумен. Юбилеен концерт-спектакъл под мотото Моят път“, посветен на 75-годишнината

...
Шумен. Юбилеен концерт-спектакъл под мотото Моят път“, посветен на 75-годишнината
Коментари Харесай

Юбилеен концерт-спектакъл под мотото „Моят път“, посветен на 75-годишнината от рождението на големия български Добрин Панайотов, ще се състои днес

Шумен. Юбилеен концерт-спектакъл под мотото „ Моят път “, отдаден на 75-годишнината от рождението на огромния български музикант и почетен жител на Шумен Добрин Панайотов, ще се състои през днешния ден от 18.30 часа в огромната зала на Драматично-кукления спектакъл „ Васил Друмев “.

За първи път на българска сцена ще бъде изпълнена рапсодия „ Вардар “ със симфоничен и национален оркестър.

Аранжиментът е на Добрин Панайотов, който е диригент и реализатор на соловата цигулкова партия. Изборът на тази симфонична комбинация напълно не е инцидентен. Точно преди 100 години – през 1922-ра в Берлин, Панчо Владигеров основава най-великото българско музикално произведение за ХХ век – Българска рапсодия „ Вардар “.

С обичаната си цигулка и прелестната музика от безконечния шлагер на Франк Синатра My Way („ Моят път “) Добрин Панайотов ще опише историята на своя живот в изкуството. Концертът е със специфичното присъединяване на Симфониета Шумен, АНПТ „ Шумен “ и АНПТ „ Мадара “. Сценарист е Стилиян Стоянов, режисьор на спектакъла е хореографът Красимир Савов, също почетен жител на Шумен.
Концертът се осъществя със съдействието на Община Шумен.

Входът е свободен.

От администрацията на напомнят, че Република България „ Стилиян Чилингиров “ провежда през днешния ден, 15 юни, във фоайето на втория етаж на библиотеката, среща диалог с известния музикант, композитор и хоров диригент Добрин Панайотов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР