Шумен. Туризмът е сред сферите с най-сериозен потенциал за развитие

...
Шумен. Туризмът е сред сферите с най-сериозен потенциал за развитие
Коментари Харесай

Китайският посланик у нас Н.Пр. Джан Хайджоу: България е известна на китайските туристи, но е необходима по-голяма реклама за забележителностите и дестинации й

Шумен. Туризмът е измежду сферите с най-сериозен капацитет за развиване на по-нататъшното съдействие сред Китай и България, съобщи на конференция в Шумен изключителният и пълномощен дипломат на Китай Н.Пр. Джан Хайджоу, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен. През предходната година към 120 милиона китайски жители са били в чужбина, от тях към 10 милиона са посетили Европа, а единствено 20 000 души са посетили България, като страната ни е била първа дестинация за едвам 2 000 от тях. Н.Пр. Джан Хайджоу съобщи, че България е известна на китайските туристи, само че е нужна по-голяма реклама за забележителностите и забавните дестинации в страната.
Според посланика е належащо интензивно съдействие сред туроператорите, както и атрактивни и новаторски туристически артикули, които да привлекат китайските туристи. „ За усилване на съдействието в региона на туризма е нужен и тласък от държавните управления на двете страни, удобства във връзка с визовия режим, както и директни полети сред Китай и България “, сподели Н.Пр. Джан Хайджоу.
Ивелина ИВАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР