Шумен става единственият областен град в България, който няма да

...
Шумен става единственият областен град в България, който няма да
Коментари Харесай

Жалко! Волов се оттегли от участие в Трета лига

Шумен става единственият регионален град в България, който няма да има тим в първите три равнища на футбола у нас, откакто локалният ФК Волов се отдръпна от шампионата на Североизточната Трета лига, потвърдиха от Зоналния съвет на БФС-Варна.

Тимът отсрочи първите си два мача от шампионата, само че явно финансовите и организационни проблеми няма по какъв начин да бъдат преодолени. В града почитателите приказват, че последният президент, който финансираше клуба, се е отдръпнал и това е оставило клуба в сложна обстановка. При това състояние шампионата на Североизточната Трета лига ще продължи с 14 състава и два почиващи на кръг, откакто при започване на сезона и Спортист 2011 (Генерал Тошево) реши да се отдръпна.

Все отново тимът на ФК Волов ще продължи да се състезава с локални момчета и към този момент подаде поръчка за регионалната футболна група или четвъртото равнище. Там ще играят главно юноши (старша възраст). Освен това клубът ще взе участие в зоналните шампионати управлявани от ЗС на БФС-Варна за юноши младша възраст и деца, както и Футбол 5 и 9.

Отборът на Волов (Шумен) беше вкаран по административен път в Трета лига през 2018-а година, когато въпреки и с много компликации оцеля. Преди три години държавното управление даде обещание, че ще даде 3 милиона лв. за нов стадион в града. През декември същата година Общинска администрация в Шумен изясни, че прави план за нов стадион на мястото на настоящия " Панайот Волов " със опазване на част от съществуващия. Проектът трябваше да бъде показан за разискване, само че по този начин и нищо не потегли в посока осъществяване на концепцията.

В града има още два клуба, които се състезават в четвъртото равнище. Това са Шумен 2007 и Чавдар (квартал Дивдядово).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР