Шумен става единственият областен град в България, който няма да

...
Шумен става единственият областен град в България, който няма да
Коментари Харесай

Тъжно! Волов Шумен прекрати участието си в Трета лига

Шумен става единственият регионален град в България, който няма да има тим в първите три равнища на футбола у нас, откакто локалният ФК Волов се отдръпна от шампионата на Североизточната Трета лига, потвърдиха от Зоналния съвет на футболния съюз във Варна.

Тимът отсрочи първите си два мача от шампионата, само че явно финансовите и организационни проблеми няма по какъв начин да бъдат преодолени. В града почитателите приказват, че последният президент, който финансираше клуба, се е отдръпнал и това е оставило клуба в сложна обстановка. При това състояние шампионата на Североизточната Трета лига ще продължи с 14 състава и два почиващи на кръг, откакто при започване на сезона и Спортист 2011 (Генерал Тошево) реши да се отдръпна.

Все отново тимът на ФК Волов ще продължи да се състезава с локални момчета и към този момент подаде поръчка за регионалната футболна група или четвъртото равнище. Там ще играят главно юноши (старша възраст). Освен това клубът ще взе участие в зоналните шампионати управлявани от ЗС на Варна за юноши младша възраст и деца, както и Футбол 5 и 9.

Отборът на Волов (Шумен) беше вкаран по административен път в Трета лига през 2018-а година, когато въпреки и с много компликации оцеля. Преди три години държавното управление даде обещание, че ще даде 3 милиона лв. за нов стадион в града. През декември същата година Общинска администрация в Шумен изясни, че прави план за нов стадион на мястото на настоящия " Панайот Волов " със опазване на част от съществуващия. Проектът трябваше да бъде показан за разискване, само че по този начин и нищо не потегли в посока осъществяване на концепцията.

В града има още два клуба, които се състезават в четвъртото равнище. Това са Шумен 2007 и Чавдар (квартал Дивдядово).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР