Шумен остава в епидемична обстановка, а в болницата са хоспитализирани

...
Шумен остава в епидемична обстановка, а в болницата са хоспитализирани
Коментари Харесай

Положението Е Критично! Още Две Жертви На Грипа В България

Шумен остава в епидемиологична конюнктура, а в болничното заведение са приети в болница повече от 180 души, заболели от грип.

Вчера бе обявено, че грипен вирус е предизвикал гибелта на 52-годишна жена от Габрово. Тя е била с потвърден грипен вирус от варианта H1N1. След домашно лекуване, назначено от персоналния доктор, траяло повече от седмица, била призната в болничното заведение с пневмония. Състоянието ѝ се влошавало извънредно бързо макар лекуването и пациентката получила дихателна непълнота, след което последвал и смъртен излаз.

Грипна зараза е оповестена в съвсем в цялата страна. В Плевен и Русе от през днешния ден, от понеделник е в действие за столицата, както и за Благоевград и Кюстендил. До 29 януари е удължена грипната зараза за Пазарджик, а за Пловдив до 1 февруари.

Специалистите поучават да съблюдаваме персонална хигиена и да проветряваме в затворените пространства. Да се приема богата на витамини храна, а в случай че има заболели с потвърден грип, би трябвало да се употребяват медикаменти, назначени от доктор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР