Шумен. Общински съвет-Шумен определи на свое заседание състава на комисията

...
Шумен. Общински съвет-Шумен определи на свое заседание състава на комисията
Коментари Харесай

Шумен: Общинският съвет определи състава на комисията във връзка с финансовото подпомагане за процедури и дейности по асистирана репродукция

Шумен. Общински съвет-Шумен дефинира на свое съвещание състава на комисията по отношение на финансовото подкрепяне за процедури и действия по асистирана репродукция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Председател на 7-членната комисия ще бъде доктор Светлана Маркова, зам.-кмет по опазване на здравето и обществена политика. В състава и влизат доктор Стоян Тодоров, предесдател на Постоянна комисия „ Зравеопазване и обществена политика “ в Общинския съвет, Румяна Рачева, Галя Йосифова, д–р Ивелина Маринова и общинските съветници Наталия Стефанова и Бисерка Йовчева. Правилникът, с който се уреждат организацията, реда, изискванията и критериите за финансово подкрепяне на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми. за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми, беше признат на юлската сесия.
На сесията стана ясно още, че паркинг автоматите в Шумен няма да бъдат спрени. Докладната бележка за прекъсване на паркинг автоматите, обслужващи „ Синя зона “, до слагането на фискални устройства, провокира бурни диспути, само че до гласуването и не се стигна. Устройствата не са фискализирани и не издават касов бон, приходите се очитат посредством тричленна комисия, която инкасира сумите и се издава един ваучър за деня от всеки паркинг автомат. Според вносителя на докладната, този метод на работа е в несъгласие с Наредба Н18 и чл.118 от Закона за Данък добавена стойност, заради което желае запечатването на устройствата до синхронизирането им с българското законодателство - т.е. да бъде издаван касов бон при всяко единично възнаграждение за краткотрайно паркиране в Синя зона. Според кмета на Шумен Любомир Христов администрацията е направила всичко належащо и е заложила условия паркинг автоматите да дават отговор на условията на закона. Той уточни, че имат отговор от компанията, производител на софтуерния артикул с увещание, че ще бъдат спазени нужните условия и устройствата ще бъдат синхронизирани в период до 31 март 2019 година. Кметът съобщи, че в случай че срокът не бъде спазен самичък ще разпореди прекъсване на паркинг автоматите, и добави, че същите устройства има в още 16 общини. Групата на Българска социалистическа партия в Общинския съмет съобщи, че няма да поддържа предлагането за прекъсване на паркинг автоматите, само че поддържа предлагането да се изпрати питане до Национална агенция за приходите с искане за мнение по въпроса дали методът на възнаграждение с паркоматите и отчитането на това възнаграждение опонира ли на Наредба Н18 и чл.118 от Закона за Данък добавена стойност. След отмора предлагането бе гласувано, само че не съумя да събере нужния брой гласове - 12 общински съветници бяха „ за “, 17 - „ срещу “ и 5 - „ въздържал се “, след което се мина към разглеждане на идната точка от дневния ред на сесията.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР