Шумен. Изборният ден в област Шумен започна спокойно. Това съобщиха

...
Шумен. Изборният ден в област Шумен започна спокойно. Това съобщиха
Коментари Харесай

Изборният ден в област Шумен започна спокойно

Шумен. Изборният ден в област Шумен стартира умерено. Това оповестиха от ОДМВР - Шумен . Секционните пространства и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07.00 часа. Охраната на изборните пространства през миналото денонощие протече обикновено, без произшествия. До момента няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. Предприети са всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарна сигурност и обезпечаване на умерено протичане на изборния ден.

За реда, сигурността и спокойствието в региона и защита на изборните пространства са ангажирани над 320 чиновници. На разположение в ОДМВР - Шумен са над 30 мобилни групи. Във всяка от тях са включени проверяващи служители на реда, чиновници на охранителна и престъпна полиция. Те ще работят по инспекция на сигнали за постъпили нарушавания на изборното законодателство и ще наблюдават за спокойствието на жителите и недопускане на нарушение на публичния ред.

В ОДМВР - Шумен и районните ръководства в Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са образувани оперативни щабове, които са в непрекъсната връзка с Районната изборна комисия, регионалната и общинските администрации, както и с всички институции на районно равнище, които са ангажирани в изборния развой.

Служители на бранш “Български документи за идентичност ” към ОДМВР - Шумен ще окажат подпомагане на български жители, които желаят да гласоподават, само че са изгубили, развалили или персоналните им документи са с изминал период или откраднати. Те ще имат опция да подадат заявки и да получат уверение, което служи единствено и само да упражнят правото си на глас. Работното време в изборният ден е от 08.30 до 19.00 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР