Щурм на парламента в съседна Румъния, предаде Ройтерс. Протестиращи се

...
Щурм на парламента в съседна Румъния, предаде Ройтерс. Протестиращи се
Коментари Харесай

Щурм на парламента в Румъния: Протестиращи се обявиха срещу въвеждане на задължителен зелен сертификат

Щурм на Народното събрание в прилежаща Румъния, съобщи Ройтерс. Протестиращи се пробваха да нахлуят в Народното събрание, блокирайки придвижването и причинявайки вреди на коли в Букурещ, в опит да попречат на депутатите да създадат наложителен зеления документ за работещите.

Стотици стачкуващи най-вече без маски, развяващи национални трикольорни, скандираха „ Свобода!” За малко настъпи безпорядък, когато те нахлуха в двора на постройката на Народното събрание, а някои се пробваха да влязат в постройката, само че бяха спрени от полицията.

Новото съдружно държавно управление на Румъния разисква законопроект, който ще изисква от хората, които влизат на работните си места, да показват зелени документи. Те ще бъдат въведени след три поредни седмици на възходящ % на заразяване с COVID-19.

Само 40% от популацията на Румъния, или 7,7 милиона души, са получили две дози ваксина против ковид. Около 2 милиона от тях също са получили бустер дозата, която се смята за нужна за битка с разновидността на Омикрон.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР