Щука 4.5 кг е поредното постижение на врачанския спинингист Стефан

...
Щука 4.5 кг е поредното постижение на врачанския спинингист Стефан
Коментари Харесай

Врачанин мори щуките по река Огоста

Щука 4.5 кг е следващото достижение на врачанския спинингист Стефан Димитров (на 32 г.) при неотдавнашен лов на риба по река Огоста. Той замятал въдица в землището на с. Кобиляк, в община Бойчиновци, област Монтана, оповестяват от Съюза на ловците и рибарите у нас.
Заложил на потвърдена стръв – воблер Orbit 110, и съумял да предизвика хищническия инстинкт на щуката даже в студено време. Смята това за заслужен свършек на сезона на щукарския лов на риба, само че знае ли човек, нищо чудно да има и други риболовни страсти.
Димитров влезе с гръм и тропот в тазгодишния конкурс „ Най-голяма риба 2022 “ на в. „ Рибар “ с уловената през лятото (през месец юли) щука с тегло 8.5 кг.
И тогава е замятал в река Огоста, единствено че в покрайнините на с. Михайлово. Заложил на вярната му спинингова въдица, а печелившият воблер е бил Orbit 130 на Patagonia. Хванал е рибата в следобедните часове, при първото замятане на определеното място. Битката била доста яростна, само че въпреки всичко се справил самичък и измъкнал трофея, макар множеството премеждия, свързани с гневната й опозиция.
Лятната щука на запаления спинингист е неговото персонално рекордно достижение. Дотогава е имал в актива си щуки по 3-4 кг.
На първата фотография е декемврийската щука 4,5 кг, а на втората е тази от юли – 8,5 кг. Разликата е явна в интерес на летния му връх, само че пък двете са му еднообразно скъпи, тъй като въпреки и по-малка, сегашната е извадена в зимни условия, а това носи доста адреналин.
Стефан Димитров споделя, че в река Огоста има доста огромна популация от щуки, а все по-често се хващат и титли от там. Това е обичаната му река, въпреки че замята въдици и по други реки и язовири в Северозапада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР