Щом целувката е френска, това значи ли, че е измислена

...
Щом целувката е френска, това значи ли, че е измислена
Коментари Харесай

От Франция ли е френската целувка?

 френска целувка

Щом целувката е френска, това значи ли, че е измислена във Франция? Съвсем не. Хората, естествено, са се целували с език още от времената, когато Франция въобще не е съществувала, а на нейно място живеели малобройни келтски племена.

Споменаване на дълбоки целувки или целувки с отворена уста се срещат в доста антични текстове. Най-ранният от тях датира от 1500 години преди новата епоха и е написан на една от разновидностите на древноиндийския език.

В него не е използвана непосредствено думата „ целувка “, само че се употребяват изразите „ олизване “ и „ пиянство на влага от устните “. Тези изрази могат да се поясняват като първото споменаване за френска целувка.

В известния индийски етюд „ Камасутра “ измежду местата, подобаващи за целуване, се загатва кухината на устата. Тази самобитна директива е директно доказателство, че целувката „ с език “ е била публикувана преди 1700 години.

В Европа мократа целувка се популяризирала с помощта на римляните, които разделили целувките на три типа:  osculum (приятелска целувка по бузата), basium (целувка по устата) и savium (страстна целувка по устните).

На никого въобще не му идвало да назова буйна целувка „ френска “, до момента в който през Първата международна война Франция не била наводнена от съюзническите американски и английски бойци. Естествено, в свободното си време те гуляели с французойките и първото, на което обърнали внимание, били буйните целувки на жителките на Франция спрямо американките и англичанките.

Дали на французойките не им достигали мъжете, които били на фронта, или в действителност своята роля са изиграли националните особености, само че слуховете за френските целувки бързо се популяризирали по цяла Европа и зад океана.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР