Щом мафията и олигарсите така яростно ме атакуват, значи прокуратурата

...
Щом мафията и олигарсите така яростно ме атакуват, значи прокуратурата
Коментари Харесай

Гешев: Не съм на този пост, за да се харесвам на някой, а за да работя в интерес на хората

" Щом мафията и олигарсите по този начин гневно ме нападат, значи прокуратурата си прави добре работата. Обсъждал съм тази тематика и с премиера. " Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в изявление за вестник " 24 часа ".

Една от тематиките на диалог беше решението на Конституционния съд, че правосъдния министър може да изиска оставката на основния прокурор. Според Гешев това оборва клишетата, че основния прокурор е недостижим .

Обвинител номер едно добави, че не се тормози от това какво ще внесе Надежда Йорданова във Висш съдебен съвет. Той акцентира, че в границите на една година това е третия опит за премахване на основния прокурор. Иван Гешев се надява този път да има и юридически причини, а освен политически претекстове. Той добави, че в последните 2 години е най-проверявания човек в страната.
 Конституционен съд единомислещо: Министърът може да желае оставката на Гешев
Конституционен съд единомислещо: Министърът може да желае оставката на Гешев

Решението е признато единомислещо с 10 гласа

Друга тематика, която Иван Гешев засегна бе разпитът на премиера Кирил Петков в прокуратурата. Той показа, че е обвързване на всеки български жител в случай че има данни за осъществено закононарушение да уведоми съответните органи, без значение дали е министър председател или елементарен човек. Главният прокурор акцентира, че това не е пиар акция или институционен напън.

Иван Гешев уведоми, че прокуратурата към този момент работи по случай по показаните от министър-председателя материали . Той прикани за взаимоотношение сред институциите, тъй като в случай че това не се случи, няма да бъдат реализирани резултатите, които българските жители чакат.

Иван Гешев изрази подготвеност още веднъж да се срещне с Кирил Петков, както и всички представители на страната, с които е обвързвана работата на прокуратурата. Главният прокурор показа, че е реализирано единодушие с премиера за потребността от интензивно съдействие сред изпълнителната и правосъдната власт.

Главният прокурор съобщи, че не е на този пост, с цел да се харесва на някой, а с цел да работи в полза на хората. Той добави, че единственият зложелател на прокуратурата е престъпността. Иван Гешев посочи, че е обезпокоен от отрицателната наклонност в битката с престъпността и е споделил опасенията си пред Европейския парламент.
 Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата
Кирил Петков влезе с 19 имена в прокуратурата

Не го намирам като напън, а като непотребен пиар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР