Щом чуем за Испания, вероятно сред първите неща, които биха

...
Щом чуем за Испания, вероятно сред първите неща, които биха
Коментари Харесай

Провокативната кампания с жени по бански

Щом чуем за Испания, евентуално измежду първите неща, които биха ни хрумнали, са горещо лято, плаж, море... И тъй като към този момент сме в разгара на почивния сезон, испанското държавно управление се е възползвало в точния момент да пусне нова провокативна акция.
 Adidas, спортните сутиени, рекламата с голи женски гърди и за какво Англия я забрани
Защо Англия забрани рекламата с голите женски гърди

На острова са безапелационни

Целта ѝ е да насърчи дамите, които се тормозят по какъв начин наподобява тялото им, решително да вървят на плаж. А слоганът, който са измислили да върви с акцията, е " Лятото е и наше ".

По-интересното обаче е самото изображение, по концепция на Министерството на равенството на Испания. Какво виждаме на него ли? Пет дами с тела в разнообразни форми и размери. Всички те са на плажа и по бански, като се изключи една, която е без горнище, само че се вижда, че ѝ е осъществена мастектомия (операция при лекуване на рак на гърдата).

" Всички тела са като за плаж ", споделят от испанското министерство на обществените услуги. А съгласно института, който стои зад самодейността, упованията на обществото за това по какъв начин би трябвало да наподобява женското тяло, засягат самочувствието на дамите, само че и ги лишават от правата им.

Жените обаче би трябвало да се любуват на лятото, където и с който пожелаят, гласи рекламата: " Днес подвигаме тост за едно лято за всички, без стандарти и естетически упреци за телата ни ".

Колкото и обективна и благородна да наподобява акцията, очевидно не всички я одобряват като такава.
 Adidas, Impossible Is Nothing и рекламата, която провокира полемики
Adidas отново ядоса хората

Какъв е казусът им с Тифани Абреу

За някои тя би трябвало да бъде разширена, с цел да се включат и мъже, които нямат по този начин наречените " тела по стандарт ", а пък за други акцията е върхът на парадокса, пробвайки се да сътвори проблем там, където подобен не съществува, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР