Що се отнася до приготвянето на месо, процесът не е

...
Що се отнася до приготвянето на месо, процесът не е
Коментари Харесай

Свинското става мозък, като го приготвя така – буквално се разпада от кокала! Месото е крехко и меко като локум:

Що се отнася до приготвянето на месо, процесът не е доста сложен, защото месото нормално единствено се овкусява и се пече на скара. Няма доста отговорности към него, защото се подготвя „ единствено “. Въпреки това на някои меса им е належащо повече време за подготвяне и това време в действителност включва печенето, което отново не ви задържа в кухнята.

Въпреки че процесът на печене или пържене на месо наподобява елементарен, постоянно би трябвало да се придържате към избрани правила, тъй че месото да излезе сочно и меко от вътрешната страна и хрупкаво извън. Между сочното и сухото месо има тънка граница, тъй че в случай че го пържите даже само няколко минути повече от плануваното, месото незабавно се дехидратира и губи сочността си.

За да приготвите свински врат, би трябвало да знаете, че печенето на 1 кг свински врат лишава към 1 час. И по този начин, в случай че месото, което би трябвало да изпечете, тежи 3,5 кг, тогава го печете толкоз часа, колкото тежи, т.е. 3,5 часа. По-долу прочетете по какъв начин да приготвите най-сочното свинско, което се топи в устата като локум.

 нежно и сочно свинско

Най-сочното свинско на фурна

Продукти: 

3,5 кг свински врат

1-2 супени лъжици сол

1 супена лъжица зеленчукова фалшификация (Вегета или подобна)

2-3 супени лъжици свинска мехлем

200 мл вода

1,5 кг картофи или по избор

Приготвяне: 

Поставете свинския врат върху дървена дъска и го подсушете добре с хартия, в случай че е влажен. Посолете и овкусете месото от всички страни с ръце, като потупвате добре.

 недопечен свински врат

Сложете 1 чаена лъжичка сол от едната страна и малко по-малко от другата страна и в профил. Направете същото и със зеленчуковата фалшификация, от която трябва да сложите по-малко, с цел да не ви се получи солено месото.

Намажете щедро дълбока тава със свинска мехлем – към 1 с.л. Сложете месото в тавата и го залейте в профил със 100 мл вода, а от горната страна го намажете щедро с още една супена лъжица свинска мехлем.

 чугунен съд за печене

 вода за готвене

 месо със свинска мехлем

Покрийте с подобаващ похлупак и печете 1 час на 220°C (ако нямате похлупак, тогава сложете пласт хартия за печене и от горната страна още 2-3 пласта алуминиево фолио). След 1 час обърнете месото от другата страна, проверете какъв брой вода има и прибавете още 100 мл, покрийте и продължете да печете още 1 час на 180°C.

 нежно свинско печено

След миналото време месото се обръща още веднъж, в случай че е належащо се долива още малко вода и се пече още 1 час на 170°C. След като минат 3 часа, махнете капака и допечете още 20 минути на 200-220°C, с цел да хване прелестен цвят и коричка. Извадете и покрийте с фолио.

Измийте добре картофите под течаща вода и ги нарежете на ситно (като за пържени картофи или по-дебело). Овкусете ги и ги запечете в мазнината, останала в тавата от месото.

Печете ги към 30 минути на 220°C, като ги проверявате понякога. Картофите би трябвало да станат хрупкави и не забравяйте да ги овкусите по ваш усет.

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР