Щитовидната жлеза отговаря за производството на хормони, които регулират метаболизма,

...
Щитовидната жлеза отговаря за производството на хормони, които регулират метаболизма,
Коментари Харесай

7 симптома на заболяване на щитовидната жлеза, които не бива да пренебрегвате

Щитовидната жлеза дава отговор за производството на хормони, които контролират метаболизма, телесната температура и пулса. Ако работата ѝ е нарушена, това може да има съществени последици за доста органи в тялото – черния дроб, червата, бъбреците, репродуктивната система, сърцето и мозъка.

Ето кои са признаците, които не би трябвало да пренебрегвате.

Умора и нервност

Заболяванията на щитовидната жлеза постоянно въздействат върху нивото на сила и настроението ви. Хипотиреоидизмът провокира чувство за отмалялост и изтощение, съпроводено с проблеми със съня и нервност.

Промени в сърдечната периодичност

Хормоните на щитовидната жлеза засягат съвсем всички органи в тялото и могат да се отразят върху сърдечния темп. Хората с неотдавна проявено заболяване на щитовидната жлеза могат да виждат, че пулсът им е по-бавен или по-бърз от нормалното.

Драстично напълняване или намаляване

Драстичното изменение на тежестта е един от най-разпространените признаци на болестта на щитовидната жлеза. Значителното напълняване или намаляване за къс интервал от време може да демонстрира прекомерно високи или прекомерно ниски равнища на щитовидни хормони.

Суха кожа и чупливи нокти

Сухата лющеща се кожа може да е сигнал за проблеми с щитовидната жлеза. Обърнете внимание и на ноктите – те могат да станат чупливи или да се появят отвесни линии по тях.

Проблеми с регулацията на телесната температура

Щитовидната жлеза може да повреди способността на тялото да контролира температурата си. Може да изпитвате студени тръпки, или прекалено изпотяване и нетърпимост към горещини.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР