Щетите от екстремните метеорологични събития в Съединените щати през тази

...
Щетите от екстремните метеорологични събития в Съединените щати през тази
Коментари Харесай

Байдън очаква щети за над $100 млрд. в САЩ от лошо време тази година

Щетите от рисковите метеорологични събития в Съединените щати през тази година ще възлязат на над 100 милиарда $, съобщи американският президент Джо Байдън при визитата си в щата Колорадо.

Преди това той посети потърпевшите от пожарите Калифорния и Айдахо, до момента в който в други елементи на страната стихии провокираха наводнения и взеха десетки жертви.

Тропическата стихия Никълъс удари крайбрежието на Тексас и Луизиана във вторник, предизвиквайки наводнения и спиране на електрозахранването в стотици хиляди здания.

Ройтерс отбелязва, че Байдън употребява пътуването, с цел да получи поддръжка за проекта за инфраструктурни разноски, ориентирани към битката с възходящата опасност от изменението на климата.

Трябва да създадем вложенията, които ще забавят промените на климата през днешния ден, а не на следващия ден, настоя Байдън.

„ Освен изгубените и унищожени животи през предходната година, неприятното време е коствало на Америка 99 милиарда $. Тази година този връх ще бъде надминат, като вредите ще бъдат много повече от 100 милиарда $ “, сподели президентът.

„ Знаем коя е повода за това – смяната на климата. Аз дефинирах цел за Съединените щати – да реализираме от 50 до 52 % понижение на излъчванията на парникови газове до 2030 година Можем да реализираме това по метод, който основава положителни работни места, по-ниски налози за потребителите и бизнеса, като ни направи международни водачи в една напълно нова промишленост “, продължи Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР