Щетата, която е нанесла на държавния бюджет откритата край Карнобат

...
Щетата, която е нанесла на държавния бюджет откритата край Карнобат
Коментари Харесай

С над 70 млн. лева ощетила бюджета фабриката за нелегални цигари в Карнобат

Щетата, която е нанесла на държавния бюджет откритата край Карнобат незаконна фабрика за цигари, възлиза над 70 млн. лв.. Това сподели пред публицисти шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов по време на следствените дейности в офиси на "Винпром Карнобат ", "Сис Индустрийс " и "Топаз Мел " поради съмнения за укриване на налози. По думите му, както в региона на Карнобат, по този начин и в София се организират претърсвания и изземания на документи и други материални доказателства.

Към момента тук са обезпечени и се организират претърсвания и изземвания в 12 обекта. Това са както фабриката, по този начин и няколко други предприятия, а също по този начин и свързани с тях дъщерни търговски сдружения. Към момента е арестувано за 24 часа лицето Миню Стайков, сподели още Сарафов. Той добави, че досъдебното произвеждане е формирано за пране на пари, данъчни закононарушения и нелегално владеене на акцизни артикули без бандерол, а главният предмет на делото е обвързван с разкритата от Специализираната прокуратура незаконна фабрика за произвеждане на цигари.

Мерки до момента не бяха подхванати, защото потребностите на следствието и на Държавата допускат да бъдат хванати "едрите риби " – уредниците и ръководителите на това незаконно произвеждане, уточни още Сарафов, представен от "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР