Щеше да е добре обстановката, в която работим, да е

...
Щеше да е добре обстановката, в която работим, да е
Коментари Харесай

Никола Минчев: За 100 дни се справяме добре. Избори със сигурност ще има след три години и половина

Щеше да е добре ситуацията, в която работим, да е друга, само че считам, че за тази извънредно тежка конюнктура, при избухнала война покрай нас, държавното управление и Народното събрание се оправят добре в границите на тези 100 дни. Стремежът е да се увеличи темпото на измененията, които четирите обединения в ръководството сме си заложили като цел. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Войната неизбежно води до рецесии, до повишаване на цените, само че това не е единствено български проблем, а световен, акцентира Никола Минчев. Избори сигурно ще има след три години и половина, съобщи той.

" Един от съдружните сътрудници би трябвало да размишления за присъединяване си в ръководството, с цел да се случат предварителни избори, само че не виждам такива предпоставки ", добави Минчев.

Заяви, че другите визии за Украйна в обединението не вредят на общата позиция на България, която този път е ясно изразена и това се прави оценка от нашите сътрудници, в това число и от украинския президент Володимир Зеленски.

" Има план на решение за покана към господин Зеленски да бъде изслушан в българския парламент. В момента се преглежда от комисии, като по-късно ще влезе и в зала. Ако бъде признато, ще бъде отправена покана към господин Зеленски. Аз персонално поддържам и ще се веселя това да се случи ", сподели ръководителят на Народното събрание.

Изслушването на Зеленски не води след себе си автоматизирано чуване на Владимир Путин, безапелационен бе Никола Минчев.

" Планът за възобновяване следва да бъде подписан в идващите две седмици. На финалната права сме и скоро ще можем да се поздравим с един добре модифициран и заключителен проект. По този проект в стопанската система на България ще влязат извънредно съществени средства. Тези пари този път ще бъдат употребявани по предопределение - за стимулиране на стопанската система ", сподели той.

Изпращането на оръжие за Украйна въобще не е на дневен ред, безапелационен бе Никола Минчев. Този въпрос не е бил коментиран и при визитата на Лойд Остин у нас. Позицията на държавното управление и Народното събрание е единна - изпращаме филантропична помощ и това се прави оценка.

За ареста на Бойко Борисов Никола Минчев разяснява, че Министерство на вътрешните работи е работило в границите на законовите си пълномощия и е решило, че в тази ситуация става дума за необходимост.

" Прокуратурата е на противоположното мнение, смята, че не са налице предпоставките. Аз не виждам проблем от страна на Министерство на вътрешните работи, тъй като те са създали преценка. Не мисля, че в самата им акция имаше нещо изключително притеснително ", сподели Минчев.

Според ръководителя на Народно събрание прокуратурата повдига обвинявания против хора, за които няма данни за осъществени закононарушения и противоположното - не повдига обвинявания против хора, за които има доказателства.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР