Щефани Фенийр от Австрия спечели спускането от Световната купа по

...
Щефани Фенийр от Австрия спечели спускането от Световната купа по
Коментари Харесай

Австрийка спечели спускането в Гармиш-Партенкирхен

Щефани Фенийр от Австрия завоюва спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в немския зимен център Гармиш-Партенкирхен. Фенийр финишира за 1:37.46 минута и записа първи триумф в кариерата си за Световната купа. Втора, на 25 стотни от секундата, се подреди италианката София Годжа, а трета, на 54 стотни, е Кира Вейдъл (Германия).

Състезанието беше прекъснато след спускането на 42 от общо 52 състезателки в стартовия лист заради съображения за сигурност. Седем състезателки не приключиха спускането, измежду тях бяха Федерика Бриньоне (Италия) и Корнелия Хютер (Австрия).

Лидерката в генералното класиране за Световната купа и в подреждането в дисциплината за сезона Микаела Шифрин (САЩ) не взе присъединяване в конкуренцията. Шифрин води безапелационно в общото нареждане с 1494 точки, пред Петра Влъхова (Чехия) с 898 точки и Уенди Холденер (Швейцария) с 637 точки.

За дребната Световна купа в спускането лидерка е Никол Шмидхофер (Австрия) с 364 точки, която през днешния ден остана седма с време 1:38.49 минута. В подреждането следват Рамона Зийбенхофер (Австрия) с 346 точки и Илка Щухец (Словения) с 343 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР