Ще започне ли по-рано настъплението на Русия или Украйна? И

...
Ще започне ли по-рано настъплението на Русия или Украйна? И
Коментари Харесай

Китай има свой интерес в руската СВО. Факти, които трябва да се знаят

Ще стартира ли по-рано настъплението на Русия или Украйна? И за какво Китай се интересува от дългата спецоперация на Русия? На тези и други въпроси в ефира на Цариград отговори военният специалист Александър Казаков.

Докато има киевски режим и Владимир Зеленски, договарянията с Украйна са невъзможни за Русия. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Той изясни, че " постоянно всичко свършва с договаряния ", това е неизбежно. Но до момента в който тези хора остават на власт, " обстановката за Русия няма да се промени във връзка с договарянията ", акцентира той.

Междувременно, съгласно западни медии, Съединени американски щати са имали диалог с Украйна ден преди този момент за възбрана за потребление на американски технологии на съветска територия. Белият дом разяснява информацията за американски военни машини, видяни по време на терористична офанзива в Белгородска област.

Според представителя на Белия дом Джон Кърби Съединените щати са споделили на Украйна, че се опълчват на потреблението на техните оръжия за нахлуване на съветска територия. Киевският режим в отговор увери, че " ще почете тези стремежи ".

Москва предизвести, че в случай че Киев получи нуклеарно оръжие от Запада, Русия ще би трябвало да предприеме дейности. Според Дмитрий Медведев в този случай ще бъдем принудени да нанесем „ предпазен удар “.

Руското външно министерство също разяснява обстановката с потреблението на нуклеарно оръжие. Така заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков означи, че „ нашите врагове, нашите врагове цинично спекулират с тази обстановка, пробвайки се да ни припишат отсъстващите планове да използваме нуклеарно оръжие по отношение на това, което се случва в Украйна “.

Той увери, че позицията на Русия по този въпрос остава непроменена.

Може ли този спор да се проточи десетилетия, както в тази ситуация с Израел и Палестина, Северна и Южна Корея, Армения и Азербайджан? Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко разиска тази тематика със съветника на първия началник на ДНР Александър Захарченко - Александър Казаков, в предаването " Цариград. Главно ".

Русия е подготвена за отбрана

Юрий Пронко: Александър, може би подценяваме врага, какво мислите? Може би това в действителност е рекламна контраатака, следва ли да стартира? В Киев споделят, че към този момент е почнала. Там един от героите е представител на тази тематика. Отварят ли се западни вестници, значи към този момент е в разгара си. А терористичната офанзива против Белгородска област е един от детайлите на " триумфа ". Струва ми се, че Wall Street Journal писа, че „ украинските антикремълски съветски сили нападнаха региона на Белгород “. Това е безусловно преведено. Какво мислиш?

Александър Казаков : Контранастъплението в действителност се пропагандира от всички. Всъщност и двете страни – и украинската, и нашата – са подготвени за настъпателни интервенции.

Въпреки че одобряваме тази стъпка и започваме да играем тяхната игра, като също приказваме за „ контраатака “ в продължение на шест месеца. В същия миг през цялото това време се подготвяхме за отбрана.

По-изгодно е да се пази във всички връзки, в това число във връзка с спестяването на личен състав. И това е заповедта на Върховния – да се пестят хора.

И във връзка с интензивността на мелене на врага, който се втурва към нашите картечници. Затова се подготвихме за отбрана. Ние го виждаме със личните си очи, демонстрираха ни го американските спътници, нашите военни репортери...

Нека ви припомня какво съответно сподели военачалник Сергей Суровикин на 9 ноември, когато рапортува на министъра на защитата Сергей Шойгу за напускането на десния бряг. в Херсон. Той сподели, че резервираме един от нашите най-боеспособните корпуси, където са ВДВ, за настъпателни дейности. Тоест ние се готвим за това.

" В момента има неустойчив баланс на фронта. Това значи, че даже заради някакво външно събитие, обстановката може да се скапе и врагът може да премине в нахлуване по заповед от Вашингтон. И това не е агитация ", сподели Казаков.

" Но самият той не желае да минава в нахлуване, това е парадоксът. Ние знаем това сигурно. Знаем това от техните командири. Те не желаят. Разбират какво ще се случи ", продължи още той.

" Може да има непълен триумф, само че войната си е война. И всичко ще приключи по категоричен за тях метод. Те не желаят, само че нямат избор. Те не управляват личната си орис. И те не вземат такова решение ", счита специалистът.

Всичко е въпрос на запаси

- Изчакайте. Затова желая да схвана на какво се основава това умозаключение. Тоест, даже и да се опитат, даже индикация за " нахлуване " и така нататък да пристигна оттатък океана, ти, Александър, казваш, че за тях ще свърши ясно? Фиаско, нали? Това е, в случай че не изпадате от зоната на съветския книжовен език. На какво се основава позицията?

- Да минем през целия кръг или в дребен?

- Малък, само че логичен.

- Добре. Вижте. Ако съперникът тръгне в нахлуване, това значи, че в една посока, може и в две, ще стартира това, което в учебниците се назовава общоприет пердах.

А във всяка генерална борба основният миг е даже не готовността на противоборстващите страни за самата борба, а съществуването на запаси. Наличието на запаси и скоростта на тяхното въвеждане в борба.

С какво се разграничаваме от врага си? Ние произвеждаме всичко за себе си, за нашата войска. Като цяло всичко. А нашият зложелател получава всичко от непознати ръце. И колкото е получил, толкоз има запаси.

Ако той получи повече, те или стигат там, или не. А ние произвеждаме толкоз, колкото ни би трябвало. Индустрията към този момент е достигнала момента, когато можем да променим параметрите на поръчката в границите на един или два дни, да увеличим производството на избрани корпуси и така нататък

Ремонтната ни база също е зад тила ни. Русия на 22 февруари е зад нас. Какво е при тях? При тях е (ремонтната база) в Европа. Това е голямо рамо.

Плюс личен състав. Проведохме частична готовност и всички са съгласни с това. А нашият стратегически съперник има аналитични центрове в Съединени американски щати, Англия и така нататък

- И това е най-важният миг.

- Те също по този начин споделят, че към момента имаме запас на Ставката. Не по-малко от 100 хиляди души. Търсят го от дълго време и към този момент безрезултатно. Но те знаят и ние знаем, че ние имаме запаса на Ставкана. А врагът няма запас.

Изстискаха всичко, което можаха. Да, натрупали са много сериозен ударен пестник. Макар и разнороден и доста сложен за ръководство, само че въоръжен с тежка техника.

И в случай че имате немски, френски, английски и шведски танкове в една единица, тогава би трябвало да имате четири ремонтни колички с вас, а не една, като нашата. Е, единствено за образец.

Ние, в случай че е належащо, можем да се оттеглим на авансово готови позиции, да вземем за пример в южна посока. И по-късно коренно да увеличим групировката си на територията на някогашна Украйна, към този момент на наша територия.

И по този начин да им върнем офанзивата с такава контраатака, че не се знае къде ще спрем. Ние можем, врагът не може. Врагът, в случай че офанзивата му затъне, ще има единствено две благоприятни условия: да се съобщи или да почине. Това е късото. Всъщност причините са доста повече.

Освен това до есента желаят да придобият 10, петнадесет, двадесет самолета.

- Прецениха, че им трябват близо петдесет.

- Това, несъмнено, е " злополука "... Същият аероплан F-16 е връстник във всички връзки на нашите Су-25 и МиГ-29. Не се приближава до Су-35, пето потомство.

- Добре, какво ще кажете за президента на Украйна Владимир Зеленски, който по този начин тича за F-16?

- Веднъж споделих, че всеки човек има някаква персонална тактика. Някак си планираме живота си за на следващия ден, вдругиден, след година... Президентът Владимир Путин има една тактика, Владимир Зеленски има своята тактика.

Знаете ли по какъв начин кардинално персоналната тактика на Зеленски се разграничава от персоналната тактика на Путин? Путин няма персонална тактика в този смисъл. Личната му тактика изцяло съвпадаше със тактиката на страната ни. Той се разпознава със страната. Неговото бъдеще е бъдещето на страната ни. Тоест едното без другото не съществува.

А Зеленски въобще няма Украйна като такава в персоналната си тактика за бъдещето. Просто няма. Има персоналната му тактика, фамилията му, приятелите, съучастниците, познатите, сътрудниците. А Украйна я няма. И той го сподели.

Ако не е простак, няма по какъв начин да не разбере. Партньори на Запад му споделят, че заради справедливи условия военното опълчване сред Украйна и Русия е смешка за кокошките. И още повече, в случай че Русия не бърза. Както и да е, няма късмет.

Ще вкарат полски войски, румънски или нещо друго? Не, няма да го създадат. Особено американците. Сега стана ясно. Дори през есента не беше ясно.

Миналия август за първи път споделих, че те са седнали във Вашингтон при закрити порти, с цел да обсъдят въпроса дали да бъде изпратен интернационален контингент или не. Защото с украинската войска всичко беше ясно. И в този момент те взеха решение: не, няма да изпращат войски. Просто няма да работи. И главното изискване: не бързаме.

Времето работи против Зеленски

- Значи желаете да кажете, че времето работи против Зеленски и неговия антураж?

- В международен мащаб - 100%. Защото нито по мобилизационен запас, нито по независимо техническо развиване, нито по дълбочина на тила – те въобще нямат гръб. Техният гръб е Европа, само че това не е техен гръб, а нечий гръб.

Тоест никога тези истории въобще не са сравними. И това макар обстоятелството, че цялата коалиция Рамщайн към този момент се бори на тяхна страна. От наша страна, като цяло няма никой. Говоря за Беларус, Иран и така нататък С цялото ми почитание. Ние сами се борим с всички тях.

Напълно съм склонен с тази теза.

- Това е и нашият запас за бъдещето. Защото нещата могат да се трансформират. Погледнете Хироша, в случай че към този момент говорите японски. Вече трансферираха стрелките към Китай. Смятате ли, че Китай е кьорав?

Мислите ли, че Китай не схваща до каква степен ориста му зависи от положението на нещата тук, на предмостието на Северното Черноморие, театъра на военните дейности? Разбира се, че схваща.

И апропо, в случай че бях на мястото на Китай, щях да се интересувам от оптималната дълготрайност на този спор. Колкото по-дълго продължава спорът тук, толкоз по-късно ще стартира за тях.

Да, има опция за подготовка. Благодаря доста!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР