Ще започна с един афоризъм - на ринга излязоха доброто

...
Ще започна с един афоризъм - на ринга излязоха доброто
Коментари Харесай

Габровски след отхвърлянето на номинацията му: Днес злото победи! Не всички чудеса стават по Коледа

Ще стартира с един афоризъм - на кръга излязоха положителното и злото. Хората заложиха на злото. Злото победи и хората завоюваха. Не всички чудеса стават по Коледа. 

 Точно това се случи през днешния ден. 

Това съобщи на трибунка в Народното събрание проф. Николай Габровски откакто Народното събрание отхвърли кандидатурата му за министър председател.

Имахме неповторим късмет да продължим по различен метод в българската политика. Това беше една гражданска иницатива, една гражданска храброст, която всички ние проявихме.

 

Всички ние като експерти заложихме иманата си в един кабинет, който даваше вяра, може би да тръгнем по един нов път.

 

Партийните ползи са прекомерно мощни, партийните пристрастености са прекомерно горещи по тази причина имаме този резултат, означи проф. Габровски на брифинг в Народното събрание

Удовлетворен съм от това, което се случи. За момент не скърбя, че поставих тези старания. За момент не скърбя, че се срещнах с тези хора, които са зад мен и които ми се довериха. Използвам случая да им благодаря откровено, че го направиха. Иска ми се да имам вяра, че са го създали виждайки, че по пътя по който вървим в този момент – не може. Не може да седим в профил и като коментатори да даваме оценки.

 

А би трябвало да бъдем по-активно. Много им благодаря за доверието професионализма. Те ми дадоха огромно самочувствие, че можем да променим нещо.

Продължаваме напред. Да се надяваме, че България ще има шанс и тежката политическа рецесия ще бъде преодоляна.

Да се надяваме, че ще имаме силите и идната година да не остане в историята като тъжна и изгубена година, посочи проф. Николай Габровски.

По природа съм оптимист другояче не бих се хванал с такава задача. По-малко оптимист съм за това, което следва на България. Ако се развие най-вероятния сюжети, който е скептичен ще прекараме една година от избори в избори.

 

Относно третия мандат – ние дадохме всичко от себе си в първия и той трябваше да се осъществя. Всякакви комбинации и подмолни сделки са нещо, с което не желаеме нашите имена да се асоциират.

Не всички чудеса стават по Коледа. Нека имаме здрава и хубава година все пак, уточни още проф. Габровски.

 

" Имахме, за мен персонално, неповторим късмет да продължим по различен метод в българската политика. Може би да тръгне по един различен, по един нов път. Уви, партийните ползи са прекомерно мощни, партийните пристрастености – прекомерно горещи.

На въпрос дали ще е податлив да бъде претендент за министър председател с третия мандат, проф. Николай Габровски отговори:

" Що се отнася до третия мандат, мисля, че всички ние тук дадохме всичко от себе си в този първи, и той трябваше да бъде осъществен. Всякакви комбинации, всевъзможни подмолни сделки, всевъзможни опити за операции са нещо, с което не бихме желали нашите имена да бъдат асоциирани ".

 

Дали ще продължи с политиката, той отговори: „ Продължавам с операционната с голямо наслаждение ”.

По-рано депутатите отхвърлиха номинацията му. От записаните 238 депутати в зала, 113 гласоподаваха „ за ”, а 125 бяха против предлагането. Зад Габровски застанаха представителите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък ”. Негативен избор дадоха депутатите от Политическа партия, „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия, Демократична България и един самостоятелен.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР