Ще загуби ли Благоевград парк Македония, това е въпрос, който

...
Ще загуби ли Благоевград парк Македония, това е въпрос, който
Коментари Харесай

Ще загуби ли Благоевград парк Македония?! Държавата иска да го върнем, какви са възможностите за спасението му?! 

Ще загуби ли Благоевград парк " Македония ", това е въпрос, който бе издигнат на днешната сесия на ОБС Благоевград. Въпросът бе насочен към кмета на града М. Байкушев. Паркът, ситуиран на 67 декара беше върнат по силата на контракт сред военното министерство и община Благоевград.

Имаше клаузи в контракта, които упрявляващите трябваше да изпълнят, само че това не се е случило, съгласно министерството, и страната изиска да си вземе още веднъж парк Македония. Според градоначалника има 2 благоприятни условия да се заинатим и да чакаме решение на съда по проблема, само че това е изгубено време и изходът от община против страна е неразбираем.

Втората опция, която се дава е да върнем парка с сделката, че още веднъж ще ни бъде върнат, по силата на нов контракт, стана ясна от отговора на кмета. Предишният градоначалник Илко Стоянов изрично отхвърли да върне парка, не вярвайки, че страната още веднъж ще ни даде парцела, Стоянов твърдеше, че общината ще мине през дело за спасението на парк " Македония ", защото договорът съгласно екскметът не е нарушен и общината е работила по него. За следващ път обаче ориста на парка не е ясна. Какво решение ще вземе екипа " Байкушев ", очаквайте детайлности.
П. Костов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР