Ще видим края на ерата на премиера Бенямин Нетаняху в

...
Ще видим края на ерата на премиера Бенямин Нетаняху в
Коментари Харесай

Предприемачът Гершон Баскин: Ще видим края на ерата на Нетаняху

Ще забележим края на ерата на премиера Бенямин Нетаняху в ръководството на Израел. Нетаняху загуби известност. Той носи голяма отговорност за неуспеха на държавното управление да отбрани народа на Израел на 7 октомври, както и за всичко, довело до 7 октомври – неправилната визия, че можеш да окупираш друга нация 56 години и да очакваш да живееш в мир. Това е директна отговорност на Нетаняху. Това сподели предприемачът Гершон Баскин в предаването „ РеВизия ” по NOVA NEWS.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1525
Той е откривател на израелско-палестинския спор и непряк участник в договарянията за мир, който приказва и с Израел, и с „ Хамас ”.

„ Когато в Израел се проведат избори, което ще се случи тази година, когато има спиране или завършек на войната, ще има големи митинги в Израел с апели за избори и за анкетна комисия. Тя ще бъде ръководена от арбитър от висшия съд, където Нетаняху ще би трябвало да свидетелства и да поеме отговорност. Мисля, че каквото и да каже Нетаняху, не е изключително значимо за бъдещето, само че въпреки всичко, в случай че приказваме за сигурността на Израел в границите на двудържавно решение, би трябвало да признаем, че палестинците няма да могат да се радват на независимост и достолепие, в случай че Израел няма сигурност и противоположното ”, изясни участникът в мирните договаряния.

Според него ще бъде нужна мултинационална мощ по река Йордан и по границата сред Израел и Египет в Ивицата Газа. „ Палестински и израелски сили може да вземат участие, само че защото няма доверие сред страните, ще бъде нужен интернационален екип, в който да вземат участие израелците и палестинците. Израел няма да зависи от палестински сили и съм убеден, че палестинците няма да се съгласят на наличието на израелски сили ”, показа вероятната стъпка към помирение наблюдаващият.

„ Населените места в Газа са злополучие за Израел. Колкото по-дълго Израел остава в Газа с военно или цивилно наличие, толкоз повече ще има вероятни протести против израелски военни и цивилни и те ще бъдат избивани. Тази политика би трябвало да бъде прекъсната. Двудържавното решение, за което приказва целия свят към този момент 30 година, би трябвало да бъде изпълнено ”, изясни Баскин.

Думите му са във връзка апела на финансовия министър на Израел да се продължи заселването на Западния бряг с израелци и прогонването на палестинци. Според Баскин това е доказателство за " неспособността на Израел да огледа оттатък утрешния ден ".

" Ситуацията в Газа е ужасяваща за цивилното население, изключително за към 1,5 милиона души, които живеят сред Хан Юнис и Рафа. Нападенията не престават, до момента в който Израел претърсва тунелите подземен под цялата Ивица Газа. Това не е обстановка, в която да живеят почтени цивилни хора, само че това е действителността, сподели Гершон Баскин.

„ Израел се интересува от интернационалното право и се пробва да не убие цивилни. Но все пак, има и такива случаи. До колкото разбирам в оставащата част на Ивицата Газа, Израел ще се опита да разгласи зоните, в които ще текат военни дейности и ще упорства цивилните да се изтеглят до момента в който има боеве ”, изясни договарящият.

Той не счита, че Израел прави геноцид, само че не изключва опцията Израел да прави военни закононарушения в Газа. „ Мисля, че са почнали следствия и процеси против обособени командири. Може да се заведат основателни каузи за това, че Израел прави военни закононарушения в Газа ”, съобщи Баскин.

Относно информацията, че Агенцията за подкрепяне на палестинците на Организация на обединените нации е сътрудничала на „ Хамас ”, той сподели, че Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци не може да работи в Газа, без да съдействие с държавното управление на „ Хамас ”. „ Хамас ” управлява Газа от 17-18 години и нито една организация от трета страна не може да работи там без присъединяване и съдействието на ислямисткото придвижване. Несъмнено Израел откри оръжие, ракети и тунели, под училища и лечебни заведения в Ивицата Газа. Тече следствие на Организация на обединените нации за това ”, изясни наблюдаващият.

Не се реализира прогрес в договарянията за мир сред Израел и „ Хамас, призна Баскин. „ Условията на „ Хамас ” в отговор на среща на върха в Париж бяха тежки и сложни, невъзможни за приемане от Израел. Премиерът Бенямин Нетаняху в общи линии затръшна вратата. Оставена е една дребна междина за договаряния, в случай че „ Хамас ” е склонна да отдели първата фаза от етапи 2 и 3, които би трябвало да доведат до завършек на войната. Израел не е податлив да одобри това, до момента в който „ Хамас ” не бъде лишен от способността си да ръководи ”, сподели анализаторът.

Той разясни, че фаза 1 е 45-дневно помирение, освобождение на цивилни заложници, възрастни, заболели, ранени, деца, както и освобождение на забележителен брой палестински пандизчии. " Сигурно това е по-малко от желаното от „ Хамас ”, само че в случай че „ Хамас ” е податлив да одобри това, може да има 45-дневно помирение с замяна на заложници и пандизчии ", добави Гершон Баскин.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР