Ще трябва да носим маски на закрито и в градския

...
Ще трябва да носим маски на закрито и в градския
Коментари Харесай

Последно: Носенето на маски остава и след отмяната на епидемичната обстановка

Ще би трябвало да носим маски на закрито и в градския превоз и след отпадане на епидемиологичната конюнктура. Това съобщи ръководителят на комисията по опазване на здравето в парламента доц. Антон Тонев в ефира на bTV.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31112
,,Ще се наложат промени в закона, с цел да останат маските в публичните места и без епидемиологична конюнктура, както и да може по места да се вкарват част от ограниченията, с които сме свикнали``, изясни още той. 

От началото на епидемията от COVID-19 през 2020 година страната ни в началото бeше в изключително състояние, което след това беше сменено от изключителната епидемиологична конюнктура, която беше неведнъж удължавана до този миг. Последният период на изключителната епидемиологична конюнктура е до 31 март и повече няма да бъде удължаван.

Доц. Тонев добави, че няма да има карантина за контактните лица, но ще има специфичност.

Директори на РЗИ според от районната конюнктура и районната обстановка ще могат да постановат в съответни случаи това предписание за контактните, Болните не престават да се лекуват по до момента открития ред, обясни Тонев. 

Той съобщи, че поддържа решението за непродължаване на епидемиологичната конюнктура.

Първо, с цел да покажем на обществото, че ние имаме вяра на данните, които получаваме от нашата здравна система и в случай, че те демонстрират едно справяне с това заболяване. Данните от интернационалната здравна общественост демонстрират, че сега няма новооткрити разновидности на ковид. Стъпвайки върху тази положителна информация, поддържаме решението на Министерство на здравеопазването и на Министерски съвет за непродължаване на изключителната епидемиологична, изясни ръководителят на здравната комисия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР