ще строи луксозен петзвезден хотел в Танзания. Това става ясно

...
ще строи луксозен петзвезден хотел в Танзания. Това става ясно
Коментари Харесай

Валентин Златев строи луксозен хотел в Танзания за 72 млн. долара

ще строи първокласен петзвезден хотел в Танзания. Това излиза наяве от информация на Global Travel Industry News и от репортаж на локалната телевизия, представена от TravelNews. Хотелът ще бъде под марката на немската хотелска верига " Кемпински " (Kempinski), като за неговото създаване ще бъдат вложени 72 млн. $.

От информацията излиза наяве, че делегация от български вложители е посетила Танзания. В нея влизат Валентин Златев, Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на " Тера Тур Сервиз " (туристическата компания на Златев) и някогашният министър на туризма Николина Ангелкова.

Делегацията се е срещнала в края на септември с министъра на естествените запаси и туризъм на Танзания доктор Дамас Ндумбаро в столицата Дар ес Салаам и с Кътбърт Нкубе, ръководител на Африканския съвет по туризъм (ATB). Делегацията е била водена от Аюб Ибрахим, който е основен изпълнителен шеф на интернационалната конференция по туризъм и вложения Мавриций - Англия.



Строителството на Kempinski resort би трябвало да стартира през януари 2022 година Той ще се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети. От българската компания " Тера Тур Сервиз " към този момент не дават повече информация за визитата и инвестицията.

Делегацията от България е посетила още Националния лицей по туризъм на Танзания, който способства за образованието на основните фрагменти, които сега играят значима роля в стимулирането на икономическия напредък в туризма на страната.

Валентин Златев е измежду най-големите хотелиери в България. Компанията " Тера Тур Сервиз " е благосъстоятелност на " Агрохолд " АД и се ръководи от татко му Васил Златев. Тя е притежател на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay в Обзор, SUNEO Helios Beach в Обзор, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach в Слънчев бряг. Наскоро. " Тера Тур Сервиз " е притежател още на столичния хотел Hyatt Regency.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР