Ще стане ли скоро зареждането на електромобил по-скъпо от пълен

...
Ще стане ли скоро зареждането на електромобил по-скъпо от пълен
Коментари Харесай

Зареждане на електромобил във Великобритания скоро ще бъде по-скъпо от пълен резервоар бензин


Ще стане ли скоро зареждането на електрически автомобил по-скъпо от цялостен контейнер с бензин? Допреди няколко години това беше в областта на невъзможното, само че в този момент, с повдигането на пределните цени за силата във Англия от 1 октомври, електричеството мощно ще нарастне, разяснява профилираното издание auto-moto.com.
Новата оптималната цена, която доставчикът на ток и газ може да изисква от едно английско домакинство, нараства с 80 на 100. Това мощно ще усили сметките на потребителите, само че ще се усети и от притежателите на електрически автомобили. Според обява на " Глазгоу лайв " (Glasgow Live) цената за едно зареждане на електрическа кола в някои случаи може да надвиши тази за напълване на резервоара с гориво.
Шотландското издание се базира на изследване на английската застрахователна компания Ар Ей Си (RAC) съгласно което цената за изцяло зареждане на електрически автомобил с батерия от 64 киловатчаса ще стане 33,80 английски лири (39,60 евро) по отношение на 18,37 лири (21,50 евро) сега.
Цените на публичните зарядни станции ще скочат от 50 пенса за киловатчас (0,60 евро) до 86 пенса за киловатчас (1,01 евро). Това ще направи по-скъпи пътуванията на дълги дистанции за притежателите на електрически автомобили в сравнение с за притежателите на коли с мотори с вътрешно горене.
Няма да бъдат пощадени и тези, които употребяват електрическата си кола единствено с цел да вървят на работа и назад, като я зареждат у дома. Пълно зареждане на електрически СУВ със общоприет фамилен размер ще коства с 84 % повече от 1 октомври, отбелязва Род Денис, представител на застрахователната компания, направила изследването.
Като съответен образец Ар Ей Си показва какъв брой ще коства зареждането на " Ягуар ай-ПЕЙС (Jaguar i-PACE). Модел с мотор с вътрешно горене ще измине 400 км за 50 лири (58,60 евро). При електрическия модел цената може да скочи до 99 лири (116 евро) за същото разстояние. Това прави съвсем двойно по-висока цена.
Българска телеграфна агенция

 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР