Ще се стремим към избори две в едно, каза пред

...
Ще се стремим към избори две в едно, каза пред
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Ще се стремим към избори две в едно

Щ е се стремим към избори " две в едно ", сподели пред публицисти претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев на излизане от президентството, където президентът Румен Радев му възложи  да предложи състав на служебно държавно управление.

Ще диря министри, които са специалисти, равно отдалечени от всички политически сили, акцентира той.

По-рано, пред президента Румен Радев, Главчев сподели, че е изцяло наясно, че главната функционалност на служебното държавно управление е организирането на почтени избори, само че главната функционалност на всяко ръководство е да усъвършенства живота на жителите. Ще продължа да одобрявам евроатлантическия път на България, съобщи той. Ще се забележим след седмица, сподели Главчев пред президента. " Ще направя по този начин, че да не се срамувате при подписването на указа за държавно управление ", уточни той.

Преди осем месеца станах ръководител на Сметната палата, където деполитизацията е безусловно наложителна. Който желае, може да отиде и да попита в Сметната палата дали съм показал някакво користолюбие. Смятам да не преставам в същия дух, сподели още Главчев, откакто получи мандата.

Упреците към мен са, че съм ярка политическа фигура, само че аз от две-три години тази бляскавост избледня, а отпреди напълно месеца напълно я няма, разяснява пред публицисти Главчев след приемането на мандата и посочи, че още в понеделник ще подаде заявление за неплатен отпуск от Сметната палата.

Той сподели, че за финален път е видял водача на ГЕРБ Бойко Борисов на 28 юли м.г. - тогава Главчев беше определен за ръководител на Сметната палата. Отдавна не сме се чували, добави Димитър Главчев. 

Няма период в Конституцията, само че рационалният период е една седмица, сподели претендентът за длъжностен министър председател в отговор на въпрос какъв брой време ще му е належащо за сформиране на държавно управление. Министри има по министерствата, ще диря специалисти, равно отдалечени от всички политически сили и хора, които не са компрометирани и с положително име в обществото, изясни той. Може да се каже, че пускам диалозите от в този момент, добави Димитър Главчев.   

Ще се стремим към избори „ две в едно “ взаимно с президента, защото той би трябвало да издаде указа за избори, с цел да спестим и средства, и време на гласоподавателите, съобщи Главчев. 
 Димитър Главчев
Ще повеждам диалози с доста хора, отговори Димитър Главчев на въпрос дали би поканил министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов в служебния кабинет. Не знам обаче дали пък няма укор, че и той е политическо лице, сподели той и добави, че Калин Стоянов е специалист в региона, такива има и други. Не виждам по какъв начин ще бъде в това държавно управление, сподели Димитър Главчев за министъра на финансите в оставка Асен Василев.

Позицията ми към Украйна не се разграничава от тази на Народното събрание и на Министерски съвет, посочи той. 
 Димитър Главчев
Димитър Главчев уточни, че е имал доста съществени съмнения, преди да одобри поста. Ако не бях приел, изпадахме в конституционна рецесия, изясни той. 

Европейският път на България, еврозоната и Шенген по суша ще бъдат измежду целите на претендента за длъжностен министър председател. 
 Димитър Главчев
Вижте повече в нашата изложба тук: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР