Ще се справим някак да доставим храна, вода и лекарства

...
Ще се справим някак да доставим храна, вода и лекарства
Коментари Харесай

Вучич: Ще доставяме храна в Косово, дори да ме обявят за Робин Худ

Ще се оправим някак да доставим храна, вода и медикаменти на нашия народ в Косово, даже да бъда разгласен за Робин Худ, съобщи през днешния ден на изключителна конференция за обстановката в Косово сръбският президент Александър Вучич, представен от Танюг и Българска телеграфна агенция.

" Това е всичко, което мога да кажа, както до момента сме правили и постоянно ще го вършим. Това е лудият Вучич, който от гората изпраща храна и вода, само че нашият народ няма да бъде нито гладен, нито жаден ", сподели Вучич, като добави, че няма самообладание да чуе какво ще му кажат по този въпрос специалистите от Европа.

Вучич сподели, че компликациите със снабдяването със артикули в Северно Косово са почнали незабавно след въвеждането на 100-процентови мита за сръбски артикули. Сърбия е почнала да намира " различни способи " да помогне на народа си в Северно Косово, като означи, че от въвеждането на митата косовските албанци са задържали в зоната към " административната линия " /границата с Косово/ 16 камиона със артикули, всички водачи са били арестувани и измъчвани, а против единия камион са стреляли.

Сръбският президент отхвърли изказванията за изкуствено провокирана филантропична рецесия в Северно Косово, определяйки ги като лицемерни.

Президентът съобщи, че с дейностите си, в това число с опитите " да принуди сърбите от Северно Косово да купуват албански, а не сръбски артикули ", с лишаването от независимост на словото, арести и гонения на всички, които са срещу нейната политика, Прищина цели да откри надзор над Севера и да прогони сърбите от цялата територия на Косово.

Вучич изрази възхищението си от косовските сърби, които са затворили всичките 403 магазина в Северно Косово и през вчерашния ден не са купили нищо от докараните от Прищина артикули.

" Те безусловно демонстрираха, че са в положение да се борят с тези способи, с които албанците се бореха срещу нас през 80-те и началото на 90-те години ", сподели Вучич. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР