Ще се реши ли политическото уравнение след поредното гласуване? Решението не

...
Ще се реши ли политическото уравнение след поредното гласуване?
Решението не
Коментари Харесай

Възможна ли е коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС?

Ще се реши ли политическото уравнение след следващото гласоподаване?

Решението не е толкоз комплицирано - болшинство след идващите избори за държавно управление ще има, само че въпросът е дали ще има държавно управление. Това заяви математикът проф. Николай Витанов в студиото на " Денят ON AIR ".

" Има няколко задания, които някои от партиите първо би трябвало да решат за себе си, а по-късно да потърсят партньорство. Една от дилемите е обвързвана с допустима коалиция сред и " Продължаваме промяната - ". Тук въпросът е кой какво изискване ще сложи на другата партия, с цел да се случи едно такова болшинство. Не съм чул никой да споделя твърдо " не ". Това е поради резултатите от предходните избори и поради заканите от предходните предизборни акции, където се начертаха извънредно дебели " червени линии ", разясни политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него има много условия, които и " ", и " " не престават да слагат.

" Те обаче са неприемливи за партия. Има и други вероятни обединения, които обаче ще изискват доста по-сложни взаимни отстъпки и от страна на партия на, и от други партии ", добави Киряков.

По думите му никога напън извън в никакъв случай не е влияел да се сформира болшинство у нас.

" Когато виждат, че формулата за независимо явяване се проваля, те вземат решение, че е по-добре да се съберат и го вършат. И по този начин до безспир ще се случва това събиране и делене. Коалиция сред и " " ще бъде решението на актуалната политическа рецесия, която е от няколко избори обратно ", акцентира политологът.

Попитан дали в политиката 2+2 прави 4, проф. Витанов отговори: " Не, в общия случай прави по-малко от 4. Ако политиците са задоволително умели - може и да е повече от 4, само че това по нашите краища го има рядко. Много значими ще са общинските избори, само че има и този миг, че в случай че след 2 април някой успее да направи постоянно държавно управление, той ще провежда общинските избори. Тогава играта ще е друга ".

" Възможността на това държавно управление е пропорционална на триумфите на съветската войска в Украйна, колкото и парадоксално да звучи. Ако съветската войска реализира триумфи - то Южният фланг на НАТО би трябвало да се укрепи. А това минава през постоянно държавно управление в България ", напомни математикът.

Георги Киряков счита, че Борисов и Гешев са като скачени съдове.

" Много е значимо Бойко Борисов какво решение ще вземе - дали ще даде на тепсия на " - " " главата " на Иван Гешев против коалиция, а против това " ПП-ДБ ", / да не гласоподават за имунитета, който Гешев би изискал на Борисов като депутат. Всичко е в ръцете на вътрешнополитически сили и водачи и какво те мислят за себе си в рамките до интервала на изборите ", добави той.

И е безапелационен, че трябва да се откри формулата.

" Ролята на Движение за права и свободи е огромна. Който разпределя порциите, той ръководи. Бойко Борисов е извънредно умел политик, в България има единствено един по-опитен - Ахмед Доган. Да не бъдем толкоз песимисти, че няма да има държавно управление след изборите, има всички предпоставки да има едно експертно държавно управление, без присъединяване на видни политически фигури ", разяснява проф. Николай Витанов.

Според него националният интерес е това да има за народа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР