Ще се отзовем на покана за среща с ГЕРБ-СДС, това

...
Ще се отзовем на покана за среща с ГЕРБ-СДС, това
Коментари Харесай

Карадайъ: Ще се отзовем на покана за среща с ГЕРБ-СДС, това е правилният подход

Ще се отзовем на покана за среща с ГЕРБ-СДС, това е верният метод. Това сподели в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по отношение на издигнатата кандидатура на Мария Габриел за министър-председател от ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на  " Фокус “.

" Очакваме да получим покана по този начин, както обявиха от ГЕРБ-СДС. Ако получим такава, ще се отзовем ", съобщи Карадайъ.

На въпрос дали от Движение за права и свободи биха взели участие с министри в бъдещо ръководство той изясни, че първо би трябвало да им бъдат показани цели. 

" Първо, да получим покана. Второ, да забележим какво ще оферират, а по-късно ние ще се включим в диалози. Да вървим малко по малко, да не изпреварваме събитията. Нека да чуем претендента за министър-председател какво ще дефинира като посока ", сподели той.

Карадайъ изясни, че съгласно него самата Мария Габриел не е очаквала да  бъде претендент за министър-председател. Според Движение за права и свободи това е верният метод към първия мандат и счита, че точно така може да се осъществя постоянен кабинет. 

" Мисля, че тя също не е очаквала и не е направила цялостна стратегия за ръководство, само че ние би трябвало да чуем планове, посока, с цел да можем да седнем и да беседваме. Много формули чухме в последните две години, само че нищо не се осъществя ", счита водачът на Движение за права и свободи.

" Нашата оценка е, че това е верният метод, в случай че по този метод се реагираше и в предшните Народно събрание, може би щяха да осъществят някакво ръководство ", безапелационен бе той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР