Ще се направи всичко възможно украинските деца, които ходят на

...
Ще се направи всичко възможно украинските деца, които ходят на
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще направим всичко възможно да не местим украинските деца, които ходят на училище

Ще се направи всичко допустимо украинските деца, които вървят на учебно заведение, да не бъдат местени, само че се постанова инспектиране на програмата заради изчерпването от дълго време на наличните средства за нейното поддържане. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев по отношение на бежанската стратегия.
Прочетете още
Властите са се насочили към  държавните бази, защото там има най-голяма сигурност, че няма да се наложи още веднъж преместване. Демерджиев съобщи, че преди този момент е била осъществена инспекция по всички места, където сега са настанени украинските бежанци, с цел да се разпознават техните потребности, техният профил и да се откри кои попадат в категорията уязвими лица, с цел да може да се положат специфични грижи за тях.

„ Ще създадем всичко належащо образованието на децата, които са записани в учебни заведения, да продължи без да бъдат местени “, акцентира министър Демерджиевм от парламентарната естрада и добави, че във връзка с уязвимите групи – децата и възрастните хора, не е планувано преместване и те ще останат при изискванията, при които са сега.

Министърът на вътрешните работи заяви, че общественото министерство е дало разбивка на услугите, които могат да им бъдат предоставени и те ще бъдат предоставени по този начин, както планува законът.

Демерджиев добави, че задачата на това настаняване е да се окаже краткотрайна помощ, да се даде опция хората, които не попадат в уязвимите групи, да се интегрират и част от тази интеграция е точно започването на работа, като всекидневно в този случай отпада нуждата от подкрепяне на индивида и той стартира да се устоя самичък.

Вътрешният министър посочи, че в базите има интернет, а там, където няма, ще бъде обезпечен.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР