Ще се класира ли Левски на финал за купата? Отговорът

...
Ще се класира ли Левски на финал за купата? Отговорът
Коментари Харесай

Добра поличба: Левски никога не е отпадал в турнирите след победа като гост

Ще се класира ли Левски на край за купата? Отговорът ще научим точно на Разпети петък - реваншът за купата с Лудогорец е на 22 април от 19:00 часа на " Георги Аспарухов ". До момента сините три пъти са отстранили разградчани в шампионата. А в случай че се опрем на статистиката, можем да кажем, че ще го създадат и четвърти път, написа " Тема спорт ". Причината - Левски не е отпадал в шампионатите, в това число интернационалните, след победа като посетител в първия мач, а на " Хювефарма Арена " в този момент завоюва с 3:2.
 Николай Михайлов взе присъединяване в днешната подготовка на Левски
Николай Михайлов взе присъединяване в днешната подготовка на Левски

Очевидно вратарят към този момент е възобновен на 100 %

На два пъти обаче столичани са били на път и да " извърнат каруцата ". Първият път е през сезон 1962/63. На осминафиналите те стартират с безапелационно 4:1 като посетители на новака в елита Димитровград (тогава носещ името Химик). Реваншът обаче ще бъде запомнен с историческата дебютна загуба на сините в шампионата за купата на новопостроения клубен стадион в квартал " Герена " - 1:2. Автор на двете попадения за гостите е към момента незнаен на необятната футболна общност млад гений - Петър Жеков, който в идващите години ще се трансформира в най-големия призрачен сън на Левски с фланелките на Берое и ЦСКА и ще накаже още 23 пъти сините вратари.

В шест случая в евротурнирите след победа на открито столичани бият съперниците си и вкъщи. По-различно е единствено през сезон 1995/96. Тогава в квалификационен кръг в УЕФА Левски печели с 1:0 против Динамо Букурещ в Румъния с гол на Георги Иванов-Геша непосредствено от корнер. На реванша гостите водят с 1:0 след 90 минути и докарват нещата до продължения. В тях Иван Василев-Сусето бележи и сините не престават.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР