Ще решим кризата в Сирия на бойното поле, ако е

...
Ще решим кризата в Сирия на бойното поле, ако е
Коментари Харесай

Ердоган вкара Сирия в предизборната реторика, отговорът му на проблемите е война

" Ще решим рецесията в Сирия на бойното поле, в случай че е допустимо, а не на масата за договаряния – това ще е първата ни задача след изборите ". Това съобщи турският президент Реджеп Таийп Ердоган по време на един от заключителните си предизборни манифестации в Истанбул - за идните на следващия ден (31 март) локални избори в Турция.
Турският държавен глава разгласи, че тези, които желаят да затворят източната граница на Турция с терористичен кулоар, в никакъв случай няма да получат шанса да го създадат, съобщи БГНЕС. " Преподадохме нужния урок на тези, които се пробваха да създадат това и ще създадем същото и в бъдеще ", акцентира той.
Именно тематиката " Сирия " от позиция на Кюрдския въпрос е считана за един от главните забавни сюжети какво ще предложат локалните избори в Турция и дали Ердоган няма да загуби въздействие.
Сирия е раздирана от революция от началото на 2011 година, когато режимът на Башар Асад се опита да смаже по принудителен метод продемократичните митинги в страната си. Последва и намесата на " Ислямска страна ", която се възползва от създалия се политически безпорядък и се стигна до към момента неспираща война - стотици хиляди хора бяха убити а над 10 милион души напуснаха домовете си, демонстрират публични данни на Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР