Ще продължим с много по-големи протести, защото в тази държава

...
Ще продължим с много по-големи протести, защото в тази държава
Коментари Харесай

Тези хора чакат справедливост: Близки на загинали при катастрофи излязоха на протест

Ще продължим с доста по-големи митинги, тъй като в тази страна нищо не се случва. Трябва незабавна смяна на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за придвижване по пътищата.

Това съобщи Иван Спасов, уредник на митинга за условна присъда на служителя на реда, блъснал на пешеходна пътека 7-годишната Моника от пазарджишкото село Братаница, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Спасов дружно с други близки на починали организира поредна срещата с представителя на основния прокурор Сийка Милева и Заместник-главните прокурори Даниела Машева и Красимира Филипова.

" Всички тези хора от години чакат правдивост. Убийците на техните деца са у дома, множеството от тях, а децата са по гробовете ", изясни Спасов.

Той е безапелационен, че до момента в който няма правдивост, няма да спрат с митингите. Конкретните и най-важни промени, които мъжът желае, са, когато има жестоко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата – каране с превишена скорост в обитаеми места, неспазване на пешеходни пътеки, пътни знаци, приложимост на алкохол и опиати, да станат умишлени закононарушения. " Защото, разберете ме, и вие, когато си качите в колата под въздействие на опиати или когато шофирате в обитаемо място със 100 км/ч, вие знаете какво може да се случи. Има предумисъл ", акцентира Спасов и уточни, че досега тези закононарушения се поясняват като неумишлени.

" Убийците стоят 3 месеца в ареста, или въобще са пуснати под гаранция, отиват си във у дома, а всичките тези деца са в гробовете, за жалост ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР