Ще представим на две от парламентарно представените сили (БСП за

...
Ще представим на две от парламентарно представените сили (БСП за
Коментари Харесай

АБВ иска вот на недоверие към кабинета

Ще представим на две от парламентарно показаните сили („ Българска социалистическа партия за България “ и Движение за права и свободи, които показват опозиционост) нашите обосновани оферти за избор на съмнение към кабинета. Първото е за изцяло творчество на държавното управление, поради неуспеха му в редица браншове като опазване на здравето, битка с демографската рецесия, енергиен бранш, сигурност, интернационална политика и редица други. Вторият вид е обвързван с модернизацията на Българската войска. Това съобщи по време на конференция ръководителят на АБВ Румен Петков, оповестяват от партията. По думите му, в отчета на военния министър, който е обвързван със закупуването на нов военен аероплан, има задоволително учредения за настояването на подобен избор, защото в документа се показват най-малко пет несъответствия с условията на страната за закупуване на подобен вид бойна техника. „ Първо ние сме задали едни условия, с които изолираме две от най-големите международни компании за произвеждане на изтребители. За да осигурим неучастието им в състезанието ни, вземаме решение в Народното събрание и през днешния ден държавното управление желае Народното събрание да премисли това си решение. Това е не просто национално изменничество за момента, само че и за в бъдеще. Защото 15 милиона лв. повече ще заплащат нашите Военновъздушни сили годишно в случай че са въоръжени с F 16, спрямо различен вид самолети. За това доста значимо е господин Каракачанов да излезе и да разяснява всеки един от текстовете, които е подписал “.

Тезата на Румен Петков добави зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева, която показа по-подробно претекстовете на партията за претенции избор на съмнение за цялостна политика. „ За 2018 година третият управнически мандат на ГЕРБ бе белязан от непрестанни оценки за систематични провали във всяка една сфера.Тези провали дават своя резултат. Обществото става все по-бедно, а проблемите в страната се умножават и ускоряват. В региона на демографската и обществена политика обстановката придобива все по-зловещи измерения, водещи до рекордно висока смъртност, ниска раждаемост и най-високите равнища на беднотия в Европейски Съюз “, уточни Ганчева. Тя изреди и още редица образци за съответни провали на ръководството на страната, които дават съображение за избор на съмнение за цялостна политика. Сред тях са съсипването на българското опазване на здравето, в което се вършат единствено промени на парче, а пациентите се преглеждат като източник на средства. Пример бе даден и с несъответстващата ни външна политика, която прави страната ни член на Европейски Съюз и

НАТО, от който нищо не зависи, даже когато България ръководи Съвета на Европейски Съюз. Kатастрофата в Агенцията по вписванията, сривът на Търговския указател, неуспехът на БАБХ при опитите си за преодоляването на чумните епидемии при свинете и дребните преживни домашни, злополуката с банкрута на застрахователната компания „ Олимпик “, при която поради липса на надзор от страна на страната ръководещите позволиха 200 000 български жители да останат без застраховки за своите коли, бяха измежду останалите претекстове посочени от партията за поискания избор на съмнение. От политическата мощ припомниха и че продължава пилеене на средства в бордовете, непрофесионалното и политическо кадруване в тях, порочната и грозна процедура партийни представители да бъдат хранени по подобен безсрамен метод за сметка на обществото. Не на последно място от АБВ акцентираха и проблемите в бранш енергетика, които водят след себе си непрестанни повишавания на цените на тока и парното. И то на фона на това, че страната ни поддържа в нарушаване на европейските условия непознати ТЕЦ-ве, за сметка на българските централи, незаконно забавя построяването на по този начин нужната ни втора нуклеарна централа в Белене и няма никаква изясненост дали въпреки всичко през територията на България ще премине част от газопровода „ Турски поток “.

В умозаключение Румен Петков отговори и на журналистически въпрос, обвързван с изказвания на военния министър Каракачанов, след срещата посред им. „ Когато той направи своите изказвания излъчваше разсъдък на пластмасово копче, правилно огромно, зашито на балтон на подлога, обслужваща непознати ползи. Иначе нашият диалог преди този момент беше доста правилен, а ние с него сме другари от 1993-4 година. Той не можа да ме убеди в своите причини, а аз в това число го питах по какъв начин прави оценка отчета, който е внесъл. Питах го, дали го е чел. Защото да внесеш отчет, който изяснява, че по никой метод не би трябвало да се потегля към извършване на процедурата за закупуване на F-16, това е кураж! Това е патриотично решение! Аз през последните месеци като виждам абревиатурата „ Оперативна програма “ се сещам, несъмнено, за „ Обединени патриоти “, само че си мисля дали в основата й не е „ Огради и паспорти “. Защото това също е Оперативна програма и си мисля, дали това не една опция за развиване в средносрочна вероятност “, уточни той.

От партията излязоха и с позиция за името на Македония.

Управляващите се отдръпнаха от процеса по новото име на Р Македония, когато този въпрос стана международен, и не опазиха националните ни ползи. Това съобщи по време на конференцията водачът на АБВ – Младежи Пламена Заячка. „ Преди 27 години България призна първа независимостта на Р Македония. Сега, толкоз време по-късно, ние към момента нямаме тактика за развиване на връзките ни със западната ни съседка. Най-яркия образец за това е, че държавното управление ни одобри с идентичен възторг и двете препоръчани имена „ Северна “ и „ Илинденска “ Македония. Съвсем скоро от ръководството на нашата страна се чу дори, че новото й име няма значение. Всъщност България се отдръпна от този въпрос след намесата на НАТО и Европейски Съюз, като уточни, че това е тематика на диалог само сред Р Македония и Гърция. С това отстъпихме от всевъзможни национални ползи, които има в тази ситуация нашата страна. Недоумяваме тази позиция от страна на българското държавно управление и на тези политически сили в него, които излъчват бездейност и избират да нямат никакви позиция във връзка с тази тематика “, уточни тя.

Заячка напомни, че на 12.01.2019 година македонският парламент гласоподава измененията в конституцията и новото име на нашата съседка, само че още веднъж не последва реакция от ръководещите у нас. „ Външното ни министерство съобщи, че България ще сложи съответни условия по участието на Македония в Европейски Съюз. Питаме, по какъв начин ще стане това при изискване, че ние една година не вършим нищо? По контракта за другарство, добросъседство и съдействие, който подписахме през 2017 година също не се прави нищо.За това питаме: Какво прави България и какви дейности ще предприеме за отбрана на българите, които са се самоопределили обществено като такива в Македония? Как ще защитим техните права? Ще бъде ли подложен въобще този въпрос и какъв сигнал даваме на тези, отново споделям, определили се обществено като българи в Македония “?
„ На този декор образуваната сред двете страни мултидисциплинарна комисия организира едвам няколко срещи за една година и само посочи няколко общи празнувания. Това е резултата от работата на тази комисия досега. Правителството не даде мандат на нашите представители в тази комисия да пазят националните ни ползи. Не даде мандат и да сложи въпроса за характера на Илинденско-Преображенското въстание, както и да отбрани правата на редица български писатели, измежду които Димитър Талев, Христо Смирненски, Никола Вапцаров, който в Македония се дефинират като македонски “, зави още ръководителят на АБВ -Младежи. „ За това ние от АБВ считаме за победа и сме горди, че със съдействието на посланика на Р Македония в България и поддръжката на издателството, което има правата за издаване на книгите на Талев, ще организираме показване на българския публицист в Македония “.

В умозаключение Заячка означи, че в района се нагнетява напрежение, изключително след отпадането на граничния режим сред Албания и Косово и акцентира, че процеса ще продължи и в Македония. „ Сега е момента България да съобщи своите ползи и в НАТО, и в Европейски Съюз. Не можем да одобри за съществено изказванието, че ще ги заявим в миналото, когато към тези съюзи бъде присъединена и Македония “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР