Ще предоставим над 16 милиона евро помощ на Украйна. Народните

...
Ще предоставим над 16 милиона евро помощ на Украйна. Народните
Коментари Харесай

Предоставяме над 16,5 млн. евро помощ на Украйна

Ще предоставим над 16 милиона евро помощ на Украйна. Народните представители одобриха законопроект за одобрение на Гаранционното съглашение сред Европейска комисия и България за даване на изключителна макрофинансова помощ за Украйна, заяви БГНЕС.

Посещението му цели да убеди американските законодатели да гласоподават над 60 милиарда $ военно финансиране за Украйна

При първото четене " за " гласоподаваха 116 депутати, " срещу " гласоподаваха 48 депутати, а 6 депутати гласоподаваха " въздържал се ".

Веднага по-късно ратификацията мина и на второ четене. При него 114 депутати гласоподаваха " за ", 50 " срещу " и 7 " въздържал се ".

България да даде зенитно-ракетни комплекси с отпаднала нужда

Помощта е ориентирана към подкрепяне на макрофинансовата стабилизация на Украйна и подсилване на потенциала ѝ за възобновяване. Макрофинансовата помощ се дава под формата на заеми и грантове.

Той упорства да бъде разблокиран новия пакет от 61 милиарда $ помощ за Украйна

Предвидено е общият размер на заемите до 6 милиарда евро да се употребяват с покритие от 70% посредством платени хранителни запаси, като 9% от тях са за сметка на бюджета на Европейски Съюз, а страните членки подсигуряват до 61% от цената на заемите.

Гаранциите, които страните членки би трябвало да обезпечат са в общ размер на 3 660 млн. евро, като за установяване на размера на гаранционната вноска на всяка страна членка се употребява делът, който нейният брутен народен приход съставлява в Брутния народен приход на Европейски Съюз.

Необходимите гаранции по помощта, които България следва да даде, възлизат на 16 654 646 евро.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР