Ще понесат ли отговорност лицата, виновни за касапницата в Буча?Касапинът

...
Ще понесат ли отговорност лицата, виновни за касапницата в Буча?Касапинът
Коментари Харесай

БТВ: Украйна посочи адреса, електронната поща и телефонния номер на Касапинът от Буча

Ще понесат ли отговорност лицата, отговорни за касапницата в Буча?

„ Касапинът от Буча “ – с това название е прочут подполковник Азетбек Омурбеков, пълководец на 64-та мотопехотна бригада на съветската войска.

Според украинска група, която следи съветските военни и спецслужби, той е виновен за клането на цивилни в Буча, написа английският „ Таймс “, представен от Би Ти Ви.

InformNapalm оповести домашния адрес, е-поща и телефонния номер на Омурбеков.

Смята се, че Омурбеков е на към 40 години. На редките негови фотоси, които се популяризират в обществените мрежи, той е с униформа, шапка и две звезди на пагоните на раменете, които бележат чина му.

На една от фотографиите Омурбеков е сниман дружно със духовник от Руската православна черква. Според медиите фотографията е направена през ноември 2021 година, когато той получил благословия от свещеника. Според формалните данни за службата му в армията Омурбеков е награден за изключителни заслуги през 2014 година от зам.-министъра на защитата Дмитрий Булгаков.

Според украинците точно Омурбек е виновен за убийствата на цивилни в Буча, защото той е бил отпред на частта, взела участие в завладяването на града. Според съветското министерство на защитата той и неговата 64-та мотопеходна бригада към този момент са напуснали Украйна и се намират в Беларус. Украинското разузнаване твърди, че е допустимо Омурбек да се върне на фронтовата линия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР