Ще поискаме промяна в нормативните документи за евросредствата, така че

...
Ще поискаме промяна в нормативните документи за евросредствата, така че
Коментари Харесай

Асоциацията на къщите за гости иска нови правила

Ще желаяме смяна в нормативните документи за евросредствата, тъй че парите на българските и европейските данъкоплатци, предопределени за слаборазвитите региони да стигат до предназначението си. Там елементарните хора да могат да развиват бизнес, а не да не престават да бягат по света.

Това съобщи пред marica.bg Вероника Кънева, ръководител на Асоциацията на къщите за посетители в България и член на Консултативния съвет по туризъм у нас.

Обикновените хора, които сътвориха стотици къщи за посетители в страната нямаха достъп до евросредства. Обекти, издигнати по Програмата за развиване на селските региони са построени от хора с рентабилен бизнес, защото в програмата има и такива условия – би трябвало да имаш 100-200 хиляди евро, които да инвестираш, които след това програмата ти ги възвръща.

Хората, които имат тези пари нямат потребност да развиват туризъм посредством къща за посетители, разяснява още Вероника Кънева. Затова и тези обекти не се настоящи – притежателите им нямат потребността да поставят систематичните старания да поддържат обектите, да канят и да посрещат туристи.

Ако се изиска от тези притежатели на къщи да върнат парите и това стане факт, нашата асоциация ще упорства парите да отидат за подкрепяне на действително работещите къщи за посетители, както и за реклама на тези обекти у нас и в чужбина, защото ние се борим за всеки екскурзиант, добави Вероника Кънева.

В асоциацията, на която тя е ръководител, няма членове, които са употребили евросредства.

Преди десетина години Вероника Кънева продала жилището си в центъра на Бургас и с парите купила къща в Калофер, която ремонтирала и обзавела като къща за посетители. Тогава взела и заеми от банките, които били обезпечени от децата и. Сега Вероника желае да направи усъвършенствания в къщата си за посетители в Калофер, само че няма задоволително оборот, с цел да и провиснал нов заем.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР