Ще плащаме поне два пъти по-скъпо за мегаватчасНа 31 декември

...
Ще плащаме поне два пъти по-скъпо за мегаватчасНа 31 декември
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за спрения руски газ: От 22 държави само ние нямаме сметка в рубли

Ще плащаме най-малко два пъти по-скъпо за мегаватчас
На 31 декември трябваше да е подготвена гръцката връзка

От 22 страни единствено ние не можахме да отворим сметка в рубли. Отвън чакат медиаторите, натоварили са корабчетата, чакат тези сладки богати българи да заплащат скъпия газ. Връщат медиаторите, ще крадат 100-150 млн. на месец. Бизнесът ще банкрутира. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява обстановката със спрения съветски газ за България.

По думите му ръководещите са пропуснали момента, в който е трябвало да резервират потенциал от терминалите в Гърция и Турция, защото има инфраструктура, която може да докара синьото гориво у нас. “Българи, грабят ви страховито”, съобщи Борисов.

“България не е застрашена от енергийна рецесия, а от Кирил Петков и компания. Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, и отвред. За задачата обаче трябваше да имаме мислещ министър, само че когато прякорът му е Кеша... Актуални са думите ми отпреди, че България е 100% диверсифицирана. На 31 декември трябваше да е подготвена и гръцката връзка. Сега от 22 страни, които търгуват с Русия, газът е спрян единствено на България”. Това съобщи водачът на ГЕРБ. По думите му българите са избрали в най-тежкото време най-некомпетентните хора. “Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори и подменихме десетки от тях с най-мощните, с цел да може да вкарваме от България в Турция и от Турция в България? В Румъния в Сърбия - 100% диверсификация”, разяснява Борисов.

Заедно с Борисов беше и някогашният енергиен министър Делян Добрев, който разясни, че страната ни не е разкрила своя сметка в “Газпромбанк” съзнателно. “Това е идната стъпка след уволнението на Николай Павлов. Не желаят да го има съветския газ, с цел да купуват газ от медиатори, а той ще е два пъти по-скъп. Това безусловно ще значи заличаване на стопанската система на България”, безапелационен бе Добрев.

“В момента цената, на която купуваме от Русия, е към 70 € на мегават час. Аз мога да се обзаложа, че цената, на която в този момент ще стартира да купува “Булгаргаз” с този новия комфортния шеф, ще бъде най-малко 2 пъти по висока. И знаете ли кой ще заплати тази цена - всички консуматори в България. Това безусловно ще бъде заличаване на стопанската система на България”, акцентира Добрев.

“А знаете ли, че в последния си ден като министър на районното развиване Виолета Комитова еднолично е подписала контракт за ремонт на 2 км от пътя Приморско - с. Писменово на стойност 1,3 млн. лева, в което тя има къщи за гости”, сподели още Борисов от Приморско.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР