Ще пътуваме до Великобритания без виза за период от 3

...
Ще пътуваме до Великобритания без виза за период от 3
Коментари Харесай

След Брекзит: Пътуваме до Острова без виза до 3 месеца

Ще пътуваме до Англия без виза за интервал от 3 месеца даже при Брекзит без договорка. Това разгласи министърът на външните работи Екатерина Захариева след среща на българското държавно управление и работна група на Европейската комисия по Брекзит. Безвизовият режим ще важи и за британците. Това се отнася и за другите европейски жители, само че не и при дълготраен престой.

„ Така че, безвизовото краткосрочно пътешестване е общоевропейска политика и Комисията е подкрепила дейности в тази посока. За нас е значимо, тъй като има към 340 000 туристи на година от Англия, които идват в България. Те би трябвало да могат да пътуват без терзания “, съобщи вицепремиерът Захариева.

„ По отношение на жителите на Европейски Съюз, в частност българските жители – Лондон пое ангажимент тези, които живеят на територията на Англия към 29 март да запазят правата си, които употребяват. Съответно, през днешния ден българското държавно управление пое ангажимент на реципрочна основа към жителите на Англия – към 7000 души на територията на България, да имат в действителност лесна и елементарна процедура по регистрация. Те са добре пристигнали у нас “, съобщи Екатерина Захариева.

Европейска комисия ще предложи три законодателни решения за защитни ограничения в подтекста на Брекзит, свързани с просветителната стратегия „ Еразъм “, с бюджета на Европейски Съюз и със обществената сигурност на европейските жители. Това заяви представителката на Европейска комисия Селин Гауер, като уточни, че се работи интензивно всички защитни ограничения по Брекзит да бъдат взети до датата на отдръпването 29 март. По думите ѝ времето, оставащо до Брекзит, е доста малко, а бизнесът и жителите би трябвало да са готови за всички разновидности, в това число излизане на Англия без договорка.

България поддържа единния метод в границите на Европейския съюз по Брекзит. Българският вицепремиер акцентира, че за страната ни най-важни остават въпросите по изтеглянето на Англия, свързани с бъдещите връзки в обществена сфера, превоза, правата и пътуванията на жителите, търговията. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР