"Ще обсъдим нормативните изисквания за Плана за възстановяване, които изискват

...
"Ще обсъдим нормативните изисквания за Плана за възстановяване, които изискват
Коментари Харесай

Премиерът: Актуализацията на бюджета трябва да е готова до края на месеца

"Ще обсъдим нормативните условия за Плана за възобновяване, които изискват 22 ограничения до края на годината. Трябва доста ясно всяко едно министерство да бъде осведомено и да имаме стройна стратегия.

Очакваме средствата от Европейски Съюз да дойдат в точния момент с верните промени. Обсъдихме и доста ясна стратегия за актуализацията на бюджета и фокусът ни е тази актуализация да се случи до края на този месец и от 1 юли да имаме нов бюджет ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков преди постоянното съвещание на Министерски съвет, представен от Нова телевизия.

Той посочи, че през днешния ден би трябвало да се завърши решението за дерогацията за съветския нефт за България до края на 2024 година

"Ние сме единствената страна, която има тази дерогация, макар че има пристанище. Това дава опция за нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не се качва цената на горивото ", съобщи Петков.

"Днес на оперативно съвещание вицепремиерът Калина Константинова ще ни даде точна информация по какъв начин се движи преместването на украинските жители в другите стадии ", добави министър председателят.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР