Ще обсъдим как още по-тясно да работим съвместно за увеличаване

...
Ще обсъдим как още по-тясно да работим съвместно за увеличаване
Коментари Харесай

Столтенберг: Военната подкрепа за Украйна не прави НАТО част от конфликта

" Ще обсъдим по какъв начин още по-тясно да работим взаимно за увеличение на опциите за произвеждане на муниции. НАТО задава изискванията и слага задачите за съгласуемост, преразглеждаме тези цели по повод, да вземем за пример, на размера на употребяваните снаряди. Все повече страни от НАТО подписват контракти за увеличение на производството на муниции. Трябва да заобикаляме появяването на нови спънки сред съдружниците в производството, с цел да можем да запълним запасите от муниции и да продължим поддръжката за Украйна ", добави той.

В последните месеци Украйна получи танкове, в последните седмици Англия достави на Киев далекобойни ракети и това води до промени на бойното поле.

" В последните дни научихме, че някои съдружници стартират образование на украински водачи на модерни западни изтребители. Това демонстрира готовността ни да поддържаме Украйна дълготрайно ", уточни Столтенберг. По неговите думи решението за образование на украински летци отваря пътя за доставката на изтребители за Украйна " в някакъв миг ".

Столтенберг заяви, че на идното през юни съвещание на министрите на защитата от пакта в Брюксел ще бъдат поканени производители на военно съоръжение от двете страни на Атлантика. Войната навлезе във фаза на безсилие и това покачва смисъла на въпросите за производството, снабдяването и поддръжката, заключи генералният секретар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР