"Ще настоявам за премахване на институцията „служебен кабинет” от конституцията"Това

...
"Ще настоявам за премахване на институцията „служебен кабинет” от конституцията"Това
Коментари Харесай

Даниел Митов: Ще настоявам за премахване на институцията „служебен кабинет”

"Ще упорствам за унищожаване на институцията „ длъжностен кабинет” от конституцията "

Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в ефира на „ Твоят ден” по. По думите му по-добрият вид би бил постоянният кабинет да ръководи до избирането на нов.

„ Тази процедура съществува в някои страни, само че Народното събрание не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се реализира надзор. Румен Радев показва, че с институцията „ длъжностен кабинет” може да се злоупотребява”, изясни той.

Според Митов президентът Румен Радев отдавна излиза отвън конституционно избраните му пълномощия.

„ Той се изживява като самодържавец и като човек, който ще ръководи страната. Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически обединения и манипулирайки други. „ Продължаваме Промяната” бяха негов план, той им обезпечи ресурса и представянето на изборите. Радев е единственият държавен глава, който си разрешава да прекрачи рамките на пълномощията си. Очевидно има проект, с който да овладее държавата”, разяснява още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков към настояванията на Русия за евакуиране на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изказването му липсваха обстоятелства.

„ Той беше заставен да реагира откакто ние натиснахме в Народно събрание. Речта му беше къса, единствено с констатации и юридически обстоятелства. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.

Целият диалог вижте във видеото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР