Ще направим всичко възможно да намерим разумни народни представители и

...
Ще направим всичко възможно да намерим разумни народни представители и
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП ще направи всичко възможно да се приеме бюджетът

" Ще създадем всичко допустимо да намерим рационални народни представители и да приемем актуализацията на бюджета. " Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

Той разяснява, че е останал сюрпризиран от държанието на " ИТН ", които обявиха, че ще поддържат обществените и антикризисните ограничения, а в бюджетна комисия не поддържат бюджета. " Веднъж го направиха предходната година в 45-ото Народно заседание, когато мина още веднъж бюджета на Държавното публично обезпечаване, и когато трябваше да бъде гледан на второ четене, те отхвърлиха да го внесат ", означи Сивленски. Той добави, че всичко е допустимо, защото те са непредвидими и както не са го подкрепили в комисия, могат да гласоподават единомислещо за него в зала. " Въпросът е, в случай че не го поддържат, по какъв начин ще обяснят на българските жители, че ще ги оставят без помощи, без обществени заплащания и бизнеса без поддръжка ", посочи ръководителят на парламентарната група на левицата.

Георги Свиленски прикани да не се не помнят предизборните заричане. " Ние влязохме в Народното събрание, с цел да променим модела " ГЕРБ ". Сега няма по какъв начин, единствено след 6 месеца, да кажем, че моделът е доста прекрасен и дайте да го върнем ", акцентира националният представител. Според Свиленски не е допустимо в границите на този парламент да се случи нова настройка. " Случи ли се това, значи някой е излъгал своите гласоподаватели ", означи социалистът.

Той разяснява още, че ясно е записано в Конституцията какво се случва, в случай че не може да се събере болшинство за държавно управление и за бюджета, само че акцентира, че е по-голям въпросът какво е потребно за България. " Ако се стигне до такава степен парламентарната рулетка да бъде завъртяна, ние ще поставим старания както с новия мандат на " Продължаваме промяната ", по този начин и с третия мандат, в случай че пристигна при нас, да съставим държавно управление ", акцентира Георги Свиленски.

Депутатът от Българска социалистическа партия разяснява и желанието на Има Такъв Народ да направи опит да сформира държавно управление с възможен трети мандат: " Те имаха 70 народни представители и не се пробваха да създадат кабинет, в този момент ми е доста забавно по какъв начин с 25 ще създадат, когато по този метод напущат работеща коалиция два часа преди да се гласоподава бюджет. Ако това им е бил претекстът да излязат от обединението, подвели са се. Това няма по какъв начин да стане. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР