Ще направим всичко необходимо, за да имаме редовен кабинет, но

...
Ще направим всичко необходимо, за да имаме редовен кабинет, но
Коментари Харесай

Нинова обяви 4-те стъпки за съставяне на кабинет и заяви: Чакаме Борисов

Ще създадем всичко належащо, с цел да имаме постоянен кабинет, само че по-важното е да имаме проект. Това показа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите след приемането на третия мандат за сформиране на държавно управление, съобщи Novini.bg

Тя добави, че от партията плануват четири стъпки за излъчването на държавно управление с третия мандат.

Първо, през днешния ден ще решим по кое време привикваме Националния съвет. Второто е с кои партии да беседваме в Народното събрание, третото е да поканим на лидерска среща ръководителите на партиите, с цел да се изясним желаеме ли да имаме държавно управление или не. И от тази среща към този момент зависи четвъртата стъпка – в случай че реализираме единодушие за болшинство, започваме да работим по състава и структурата на държавното управление. Но това ще зависи от срещата сред ръководителите. Мислим, че към момента има късмет, обясни пред медиите Нинова.

По думите ѝ социалистите ще търсят това, " което ни събира, а няма да се търсят разделители линии ". Призна още, че съставянето на държавно управление ще е " сложна, само че не и невъзможна задача ".
Корнелия Нинова означи, че нямат претендент за министър-председател, а на въпрос какъв брой време считат да държат мандата, тя отговори, че той ще остане при тях " рационално време ".

Ако се види, че няма единодушие, ще го върнем, уточни водачът на Българска социалистическа партия и добави, че в случай че се сформира постоянно държавно управление, то няма да продължи политиките на служебния кабинет.

Нинова акцентира още, че чака на лидерската среща на партиите да се яви и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Основополагаща ще е срещата с водачите на партиите. Ще чакаме Борисов. Ако не престават по този начин на дребно – с този няма да приказвам, с оня няма да приказвам, няма да стане. Призовавам всички, мъже са – да се отнесат съществено, да проявят самообладание и примирение, сподели в умозаключение Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР