Ще изпратим писмо до президентаРумен Радев с копие до Министерския

...
Ще изпратим писмо до президентаРумен Радев с копие до Министерския
Коментари Харесай

Възраждане: Синдикатите да наблюдават Пеканов отблизо при преговорите за Плана за възстановяване


Ще изпратим писмо до президентаРумен Радев с копие до Министерския съвет, с което настояваме в преговорния екип за предоговаряне на Плана за възобновяване и устойчивост да бъдат включени президентите на синдикалните организации. Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от " " Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България.   Завършила е компетентност, съобщи кореспондент на.

Смятаме, че те най-добре ще защитят работещите в бранша и позициите, които всички парламентарно показани партии заеха посредством взетото решение в Народнто заседание. Изключително значимо е преговорният екип да бъде подсилен по всевъзможен метод. В изискванията на предизборна акция предлагаме това с концепцията да избегнем политически несъгласия и боричкания в едни доста значими договаряния, съобщи тя.

В актуалната версия на Плана е записано, че до 2026 година 40% от въглищните мощности би трябвало да приключат. Това значи, че до началото на 2026 година би трябвало да съкратим произвеждане на електроенергия с повече от 55%. За съпоставяне - в студените дни 50% от целия енергиен микс в Бългаия се създава от Топлоелектрическа централа " Марица изток ". В Плана има и записано, че до 2038 година тези въглищни мощности би трябвало да бъдат завършени напълно. Това са текстове, които Народното събрание консенсусно реши, че нямат място в Плана за възобновяване и резистентност. Няма никаква по-висша форма на народна власт от решението на Народното събрание. Така че ние чакаме Министерският съвет и синдикатие да се съобразят с взетото решение, уточни Михайлова.

Притеснението, поради което настояваме да вземат участие синдикатите, е от някои изказванияна  отрасловия министър по ръководство на европейските планове – министър Пеканов, който месеци наред обясняваше първо, по какъв начин е невероятно отваряне на Плана, след това – по какъв начин това няма да бъде преференциално. В последните седмици той е трансформирал позицията си посредством риториката си, само че не знаем дали е вътрешно уверен. Ние считаме, че не можем да рискуваме и че той би трябвало да бъде следен от близко от хората, които са директно виновни пред десетките хиляди работещи в минно-енергийния комлекс, акцентира депутатът от " ".

Ние от " " намерихме път да създадем това решение факт. Оттук нататък всичко е в ръцете на президента и на Министерския съвет. Готови сме да оказваме помощ с експертност и всякава допустима поддръжка в договарянията, които следва да бъдат водени, сподели още Иска Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР