„Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство.

...
„Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство.
Коментари Харесай

Тома Биков: Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство

„ Ще използваме всички законови средства, с цел да свалим това държавно управление. Моята прогноза е, че то ще се смъкна само”.

Това съобщи пред NOVA Тома Биков от ГЕРБ.

„ Походът ни против ръководещите не е приключил с освобождението на Бойко Борисов. Само стартира. Ще приключи, когато това държавно управление падне от власт и отидем на предварителни парламентарни избори”.

По думите му няма друга опция предвид на актуалната обстановка с изключение на тази. „ Винаги съм казвал, че предварителните парламентарни избори са нещо доста неприятно. Те са нещо изключително. По-лошото от това е актуалното ръководство, което е безнадеждно некадърно и некомпетентно. То безусловно задълбочи серията от рецесии, в които се намираше държавата”, уточни той.

„ По-опасното от войната, която е покрай нас, е господин Кирил Петков да е министър председател на страната. След едно чуване в Народното събрание си мисля нещо и споделих и на сътрудниците си, а точно, че този човек, явно не е кадърен да извършва отговорностите си. Това, което се случи в четвъртък и последвалите реакции – потвърждават тази теза. Това е генерално комплициран човек най-малко във връзка с политиката. Човек, който лъже през няколко минути – и то глупаво”, акцентира Биков.

Той разяснява ареста на някогашния министър председател и водач на опозицията Бойко Борисов с думите: ”Беше потиснат не някогашният министър председател. Лидерът на опозицията. Бивши министър председатели много”.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

По думите му основанието за неотложността, както е дефинирано от органите на реда е „ свидетелски показания на Кирил Петков. „ Това е съображение те да отидат да арестуват вечерта водача на най-голямата опозиционна партия в България. Всичко останало е защитната теза на Васил Божков. А този очевидец Петков, който е очевидец на защитната теза на Васил Божков – Черепа, бил загатнал на Лаура Кьовеши нещо, а тя му дала отговор нещо”.

Според Тома Биков Петков и Рашков са нарушили закона съвсем по всички параграфи и изрази убеденост, че това е политически акт и по никакъв метод не е опит за някаква правдивост. " Имайте поради, че господин Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани по същия проблем преди 3 месеца. Не знам какво са очаквали по-различно. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Затова настоявам, че това е политически акт, който е умислен от някаква докладна бележка, която са написали, с цел да са им чисти ръцете”.

На въпрос има ли си ГЕРБ прокуратура той акцентира: „ Няма си ГЕРБ прокуратура. Ако имаше, може би на Кирил Петков щеше да му бъде потърсена отговорност за това, че наруши Конституцията преди година”.

„ Как да бъде разпитан Васил Божков, откакто не е тук, а е в Дубай?, попита депутатът от ГЕРБ. " Ние възприехме за обикновено един човек с 19 обвинявания, сред които за ликвидиране и обезчестяване, който стои в Дубай и поръчва на вътрешния министър да си постави негов човек, премиера да му е очевидец. Да отидем с един кортеж да му подарим дарове в Дубай, да си каже трите стремежи. Той е като някакъв джин там. Трябва да бъде доведен и съден у нас и да спечелва справедливостта ", акцентира Биков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР