Ще има застрояване на единственото игрище в района на стария

...
Ще има застрояване на единственото игрище в района на стария
Коментари Харесай

Недоволство в Хаджи Димитър заради застрояване на игрище, където е играл бащата на Боби Михайлов

Ще има застрояване на единственото игрище в региона на остарелия супермаркет в квартал " Хаджи Димитър ". За това сигнализират поданици на квартала в сигнал до Actualno.com.

Според описанието, на това игрище е направил първи стъпки във футбола именитият български вратар Бисер Михайлов, татко на Борислав Михайлов. Игрището е издигнато дружно с " новите " блокове в квартала – през 80-те години на предишния век. Оттогава се и употребява интензивно.
Окончателно: Протестиращ против градежа на небостъргача " Златен век " не е наказан от строителя
Строителният колос " Артекс " дефинитивно загуби делото, което заведе против Никола Вапцаров поради проблема " Златен век ". Вапцаров е един...
Прочети повече
В сигнала се твърди, че на мястото на игрището е планувано да се строят следващите блокове. Собствеността там не е хомогенна, т.е. има и частна, има и общинска, има и държавна част.

Жителите на квартала остро се опълчват против всевъзможни капиталови планове на територията на игрището зад остарелия супермаркет и упорстват то да бъде реновирано незабавно, с цел да може да се употребява пълноценно. В противоположен случай чакат от Ева Митова да подаде незабавна оставка.

Отделно има неодобрение поради 24 СОУ " П. К. Яворов " и че то стои празно, а формалният му вход е зазидан.

Проведено е и публично разискване - на 8 февруари, като съобщение за това има на уеб страницата на регион " Подуяне ". Предстои заключителна полемика - на 10 март, от 18:00 часа в ОУ " Хаджи Димитър ".
Съдът дефинитивно не позволи на ДНСК да спре още веднъж " Златен век "
Върховният административен съд (ВАС) остави в действие определението на Административен съд София – град от 25 юни 2021 година, с което с...
Прочети повече
Заглавна фотография: Архив

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР