ще има за приоритет организирането на среща на върха за

...
ще има за приоритет организирането на среща на върха за
Коментари Харесай

Чехия иска план Маршал за Украйна

ще има за приоритет организирането на среща на върха за възобновяване на Украйна и използване на проект " Маршал " за страната. Това разгласи чешкият министър председател Петр Фиала, оповестява " Франс прес ".

От началото на юли Чехия поема от Франция шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз, а на 1 януари следващата година ще съобщи председателската роля на Швеция.

Бихме желали да организираме среща на върха за следвоенното възобновяване на Украйна с проект " Маршал " за Украйна в наличието на украинския президент Володимир Зеленски , съобщи Фиала.

Той обаче разясни, че авансово изискване за такава среща е мирът в Украйна.
 Нов План
Нов План " Маршал " ще е нужен за Украйна

Възстановяването на страната евентуално ще коства трилиони

Фиала открои като бъдещи цели на новото председателство ръководството на бежанската рецесия, следвоенното възобновяване на Украйна, енергийната сигурност, усилването на европейската защита и сигурността на киберпространството.

Трябва да продължим натиска върху Русия, да запазим европейското единение по този въпрос и да продължим поддръжката за Украйна, безапелационен бе чешкият министър председател.

От началото на съветската инвазия на 24 февруари Чехия е подслонила 300 000 украински бежанци и е изпратила на Украйна

За проект " Маршал " за Украйна още през март

Съгласно проекта " Маршал ", прибавен след Втората международна война, Съединените щати дават на Европа днешния еквивалент на към 200 милиарда $ за четири години за икономическа и техническа помощ.
 Украйна е в центъра и на чешкото председателство
Украйна е в центъра и на чешкото председателство

Прага поема щафетата от Париж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР