Ще има сериозно увеличение в цената на природния газ от

...
Ще има сериозно увеличение в цената на природния газ от
Коментари Харесай

Еленко Божков: Ще има сериозно увеличение в цената на природния газ от април

Ще има съществено нарастване в цената на природния газ от април. Това предвижда в ефира на „ Твоят ден” по NOVA NEWS енергийният специалист Еленко Божков. По думите му повода е, че 70% от цената, по която „ Булгаргаз” дефинира своите цени се прави на база на борсовите такива в Европа, които също се повишиха.

„ Необходимо е вземането на неотложен пакет от ограничения. Сред тях би трябвало да е незабавно търсене на благоприятни условия за доставка на полутечен газ от Алжир да вземем за пример. Незабавно прекратяване на търговията с въглеродни емисионни квоти също. Границата, която се даде за цена на природния газ в международен мащаб от 2500 $ към този момент е мината. Затруднена е и обстановката с електрическата енергия, изясни той.

Според Еленко Божков няма да има повишаване в цените след рухването на мораториума, в случай че ръководещите се вслушат в мнението на специалистите.

„ Задължително е да се усили делът на електрическа сила от АЕЦ „ Козлодуй”, по този начин ще се компенсират възходящите цени на разнообразни мрежови услуги”, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР